ΔΙΕΘΝΗ

Συρία: Το Ισλαμικό Κράτος κατέλαβε μέρος στρατιωτικού αεροδρομίου

Δημοσίευση 6 Δεκεμβρίου 2014, 12:33 / Ανανεώθηκε 6 Δεκεμβρίου 2014, 12:33
Συρία: Το Ισλαμικό Κράτος κατέλαβε μέρος στρατιωτικού αεροδρομίου
Facebook Twitter Whatsapp

Το Ισλαμικό Κράτος έθεσε τα ξημερώματα του Σαββάτου υπό τον έλεγχό του ένα μεγάλο μέρος του στρατιωτικού αεροδρομίου της πόλης Ντέιρ αλ Ζορ στην ανατολική Συρία, όπου οι μάχες συνεχίζονται

Το Ισλαμικό Κράτος έθεσε τα ξημερώματα του Σαββάτου υπό τον έλεγχό του ένα μεγάλο μέρος του στρατιωτικού αεροδρομίου της πόλης Ντέιρ αλ Ζορ στην ανατολική Συρία, όπου οι μάχες συνεχίζονται, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

«Το ΙΚ εξαπέλυσε μια επίθεση τα ξημερώματα εισβάλοντας σε κάποια σημεία του στρατιωτικού αεροδρομίου της Ντέιρ αλ Ζορ. Σφοδρές μάχες μαίνονται μεταξύ των τζιχαντιστών και των κυβερνητικών δυνάμεων που βρίσκονται στο αεροδρόμιο αυτό», διευκρίνισε ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου Ράμι Άμπντελ Ράχμαν.

Η επίθεση του ΙΚ ξεκίνησε με μια επίθεση αυτοκτονίας στην κεντρική είσοδο του αεροδρομίου και με σφοδρούς βομβαρδισμούς των θέσεων του στρατού, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο.

Παράλληλα οι τζιχαντιστές κατέλαβαν τη βάση μιας μονάδας του στρατού που βρίσκεται σε έναν γειτονικό λόφο, νοτιοανατολικά του αεροδρομίου, πρόσθεσε ο ίδιος.

Το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ντέιρ αλ Ζορ θεωρείται η μοναδική οδός ανεφοδιασμού για τις κυβερνητικές δυνάμεις στην ανατολική Συρία.

Επίσης είναι πολύ σημαντικό για τον συριακό στρατό επειδή τα αεροπλάνα και τα ελικόπτερά του το χρησιμοποιούν για να διεξάγουν επιδρομές εναντίον θέσεων των τζιχαντιστών, αλλά και εναντίον των επαρχιών που είναι υπό τον έλεγχο των Σύρων εξεγερμένων.

Η επίθεση του ΙΚ για την κατάληψη του στρατιωτικού αεροδρομίου της Ντέιρ αλ Ζορ ξεκίνησε την Τετάρτη και μέχρι στιγμής τουλάχιστον 111 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί και από τις δύο πλευρές: 60 τζιχαντιστές και 51 μέλη του συριακού στρατού και των συμμαχικών τους πολιτοφυλακών, επεσήμανε το Παρατηρητήριο.

Η μη κυβερνητική οργάνωση πρόσθεσε ότι τα μέλη του ΙΚ «αποκεφάλισαν κάποια από τα πτώματα των στρατιωτών».

Το ΙΚ ελέγχει το μεγαλύτερο μέρος της επαρχίας Ντέιρ αλ Ζορ, που είναι πλούσια σε πετρέλαιο, όμως η μισή πρωτεύουσα εξακολουθεί να βρίσκεται στα χέρια των κυβερνητικών δυνάμεων.

Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, σφοδρές συγκρούσεις μαίνονταν σήμερα το πρωί και στην πόλη Ντέιρ αλ Ζορ.