ΔΙΕΘΝΗ

Κατηγορίες Λαβρόφ κατά της Γερμανίας

Δημοσίευση 9 Δεκεμβρίου 2014, 20:34 / Ανανεώθηκε 9 Δεκεμβρίου 2014, 20:34
Κατηγορίες Λαβρόφ κατά της Γερμανίας
Facebook Twitter Whatsapp

Σε επικρίσεις κατά του Βερολίνου προχώρησε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσία Σεργκέι Λαβρόφ.

Σε επικρίσεις κατά του Βερολίνου προχώρησε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσία Σεργκέι Λαβρόφ.

Η κυβέρνηση της Γερμανίας είχε αναλάβει ηγετικό ρόλο στην προσπάθεια να πείσει τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν να συνεργαστεί με τη Δύση κατά τη διάρκεια της κρίσης στην Ουκρανία – αλλά τις τελευταίες εβδομάδες η Μέρκελ κλιμακώνει τις επικρίσεις της απέναντι στη Μόσχα.

Το Σαββατοκύριακο η Μέρκελ κατηγόρησε τη Ρωσία για επέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις των χωρών που επιδιώκουν στενότερους δεσμούς με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Όμως ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ διεμήνυσε ότι η Μόσχα δεν δέχεται διαλέξεις και ότι η υπομονή της χώρας του έχει αρχίσει να εξαντλείται πλέον.

«Δεν μπορούμε να μην εκφράσουμε την ανησυχία μας για αυτό που κάνουν οι Γερμανοί εταίροι μας» δήλωσε ο Λαβρόφ σε συνέντευξη Τύπου μετά τις συνομιλίες του με τον υπουργό Εξωτερικών του Βελγίου Ντιντιέ Ρέιντερς.

«Η Γερμανία παραδοσιακά έχει διαδραματίσει έναν πολύ εποικοδομητικό ρόλο σε ό,τι αφορά τους δεσμούς της ΕΕ με τη Ρωσία, αλλά και (σ.σ. τις σχέσεις) της Δύσης στο σύνολό της με τη Ρωσία. Εάν η Γερμανία αποφασίσει να αλλάξει στάση, να αρχίσει να εκδίδει διαταγές, τότε από αυτό δεν θα βγει κερδισμένη ούτε η Ευρώπη, αλλά ούτε και η Γερμανία», διεμήνυσε ο Λαβρόφ.