ΔΙΕΘΝΗ

Εκτελέστηκαν δύο θανατοποινίτες σε Τζόρτζια και Μιζούρι

Δημοσίευση 10 Δεκεμβρίου 2014, 13:41 / Ανανεώθηκε 10 Δεκεμβρίου 2014, 13:41
Εκτελέστηκαν δύο θανατοποινίτες σε Τζόρτζια και Μιζούρι
Facebook Twitter Whatsapp

Ένας Αφροαμερικανός, ο οποίος είχε καταδικαστεί για τη δολοφονία ενός λευκού αστυνομικού, εκτελέστηκε τα ξημερώματα σήμερα στην Τζόρτζια, ενώ λίγο αργότερα εκτελέστηκε ένας θανατοποινίτης στο Μιζούρι ο οποίος είχε καταδικαστεί για τον φόνο με σφυρί μίας 63χρονης γυναίκας.

Ένας Αφροαμερικανός, ο οποίος είχε καταδικαστεί για τη δολοφονία ενός λευκού αστυνομικού, εκτελέστηκε τα ξημερώματα σήμερα στην Τζόρτζια, ενώ λίγο αργότερα εκτελέστηκε ένας θανατοποινίτης στο Μιζούρι ο οποίος είχε καταδικαστεί για τον φόνο με σφυρί μίας 63χρονης γυναίκας, οι δύο τελευταίες εκτελέσεις για το 2014 στις ΗΠΑ.

Ο Ρόμπερτ Γουέιν Χόλσεϊ εκτελέστηκε με θανατηφόρο ένεση παρά τις προσπάθειες των συνηγόρων του μέχρι την τελευταία στιγμή να αναστείλουν την εκτέλεσή του επικαλούμενοι τον χαμηλό δείκτη ευφυίας του (περίπου 70)--στα όρια της αναπηρίας-- που θα καθιστούσε παράνομη την εκτέλεσή του.

Ο 49χρονος Χόλσεϊ είχε καταδικαστεί για τον φόνο του αστυνομικού Ουίλιαμ Ρόμπινσον στην κομητεία Μπόλντγουιν το 1995 έπειτα από ληστεία που είχε διαπράξει σε παντοπωλείο.

Η υπόθεση του Χόλσεϊ είχε συγκεντρώσει το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης καθώς την περίοδο της δίκης του είχε εκπροσωπηθεί από δικηγόρο, ο οποίος στη συνέχεια παραδέχτηκε ότι ήταν αλκοολικός.

Λίγες ώρες μετά την εκτέλεση του Χόλσεϊ, εκτελέστηκε στο Μιζούρι ο 48χρονος Πολ Γκούντγουιν για τον φόνο μίας 63χρονης με σφυρί το 1998, στην δέκατη εκτέλεση με θανατηφόρο ένεση για το 2014 της πολιτείας αυτής, η οποία συναγωνίζεται το Τέξας σε αριθμό εκτελέσεων.

Ο Γκούντγουιν είχε πραγματοποιήσει σεξουαλική επίθεση εναντίον της Τζόαν Κροτς στην κομητεία Σεντ Λούις και στη συνέχεια την είχε ρίξει από σκάλες προτού την σκοτώσει με το σφυρί.