ΔΙΕΘΝΗ

Διάσωση 400 μεταναστών στη Μεσόγειο

Δημοσίευση 10 Δεκεμβρίου 2014, 17:32 / Ανανεώθηκε 10 Δεκεμβρίου 2014, 17:32
Διάσωση 400 μεταναστών στη Μεσόγειο
Facebook Twitter Whatsapp

Περισσότερους από 400 πρόσφυγες διέσωσε σήμερα ισπανικό ωκεανογραφικό σκάφος και ισλανδικό πλοίο στην Μεσόγειο.

Περισσότερους από 400 πρόσφυγες διέσωσε σήμερα ισπανικό ωκεανογραφικό σκάφος και ισλανδικό πλοίο στην Μεσόγειο.

Οι 408 μετανάστες -οι περισσότεροι από τη Συρία- επέβαιναν σε ένα πλεούμενο το οποίο είχε «εκτραπεί από την πορεία του εδώ και έξι ημέρες» και βρισκόταν 150 ναυτικά μίλια ανατολικά του λιμανιού Αουγκούστα της Σικελίας, όπως ανέφερε το Ανώτερο Συμβούλιο Επιστημονικής Έρευνας (Consejo Superior de Investigaciones Científicas, CSIC) της Ισπανίας σε μια ανακοίνωσή του.

«Οι 194 διασώθηκαν χθες από το (πλοίο) Sarmiento de Gamboa», σκάφος το οποίο ανήκει στο κέντρο έρευνας, όπως διευκρίνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο μια εκπρόσωπος του CSIC. Ανάμεσα στους μετανάστες, οι οποίοι είναι όλοι Σύροι, βρίσκονται 61 παιδιά, 54 γυναίκες και 79 άνδρες στους οποίους διανεμήθηκαν κουβέρτες και τροφή», ανέφερε το κέντρο, το οποίο υπάγεται στην γενική γραμματεία έρευνας.

Παρουσίαζαν «συμπτώματα αφυδάτωσης» αλλά πλέον η κατάσταση της υγείας τους κρίνεται «άριστη», επισήμανε η πλοίαρχος του ισπανικού ωκεανογραφικού Μαρία Άνχελες Κάμπος.

Οι υπόλοιποι πρόσφυγες διασώθηκαν από ένα περιπολικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος της Ισλανδίας που συμμετέχει στην επιχείρηση αντιμετώπισης της παράτυπης μετανάστευσης Τρίτων, την οποία διεξάγει η FRONTEX.