ΔΙΕΘΝΗ

Χιλιάδες άνθρωποι στην κηδεία του Παλαιστίνιου υπουργού

Δημοσίευση 11 Δεκεμβρίου 2014, 20:11 / Ανανεώθηκε 11 Δεκεμβρίου 2014, 20:24
Χιλιάδες άνθρωποι στην κηδεία του Παλαιστίνιου υπουργού
Facebook Twitter Whatsapp

Χιλιάδες παλαιστίνιοι συγκεντρώθηκαν στη κηδεία του υπουργού τους Ζίαντ Αμπού Έιν  οποίος έχασε την ζωή του κατά τη διάρκεια συγκρούσεων με τους Ισραηλινούς στρατιώτες.

Χιλιάδες παλαιστίνιοι συγκεντρώθηκαν στη κηδεία του υπουργού τους Ζίαντ Αμπού Έιν οποίος έχασε την ζωή του κατά τη διάρκεια συγκρούσεων με τους Ισραηλινούς στρατιώτες.

Σε ένα ήδη τεταμένο κλίμα από το καλοκαίρι μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων στη Δυτική Όχθη και στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, ο θάνατος του βετεράνου πολιτικού ο οποίος πρωτοστάτησε στον αγώνα των Παλαιστινίων και ο οποίος είναι ο πρώτος υψηλόβαθμος αξιωματούχος που έχασε την ζωή του σε τέτοιου είδους συνθήκες, εγείρει τους φόβους για νέο ξέσπασμα βίας.

Τη σορό του Έιν συνόδευσαν πολλοί πολίτες και Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι έως το νεκροταφείο του Αλ Μπίρεχ, στα περίχωρα της Ραμάλα, όπου κηδεύτηκε ενώ το πλήθος φώναζε «Θα εκδικηθούμε για εσένα με το δικό μας αίμα, ο Θεός είναι μεγάλος!» και «Θα συνεχίσουμε τη μάχη σου!».

Πριν πολλοί είχαν σπεύσει στη Μουκάτα, την έδρα της παλαιστινιακής κυβέρνησης, προκειμένου να υποδεχθούν το φέρετρο με τη σορό του Έιν, το οποίο ήταν καλυμμένο με την παλαιστινιακή σημαία.

«Εκδίκηση» φώναζαν ορισμένοι και άλλοι έλεγαν το σύνθημα «το αίμα σου δεν χύθηκε μάταια».