ΔΙΕΘΝΗ

Ο Ποροσένκο χαιρετίζει την «πραγματική» κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία

Δημοσίευση 12 Δεκεμβρίου 2014, 08:09 / Ανανεώθηκε 12 Δεκεμβρίου 2014, 08:09
Ο Ποροσένκο χαιρετίζει την «πραγματική» κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία
Facebook Twitter Whatsapp

Την "πραγματική" κατάπαυση του πυρός στην ανατολική Ουκρανία χαιρέτισε σήμερα ο ουκρανός πρόεδρος, Πέτρο Ποροσένκο, ύστερα από 24 ώρες χωρίς να σημειωθεί κανένα επεισόδιο για πρώτη φορά σε διάστημα επτά μηνών, αναγνωρίζοντας ωστόσο πόσο πολύ εύθραυστη είναι η κατάσταση.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Την "πραγματική" κατάπαυση του πυρός στην ανατολική Ουκρανία χαιρέτισε σήμερα ο ουκρανός πρόεδρος, Πέτρο Ποροσένκο, ύστερα από 24 ώρες χωρίς να σημειωθεί κανένα επεισόδιο για πρώτη φορά σε διάστημα επτά μηνών, αναγνωρίζοντας ωστόσο πόσο πολύ εύθραυστη είναι η κατάσταση.

"Έχω θετικές πληροφορίες. Η σημερινή ημέρα σηματοδοτεί τις πρώτες 24 ώρες εδώ και επτά μήνες (...) κατά τις οποίες είχαμε πραγματική κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία", δήλωσε κατά την επίσημη επίσκεψη που πραγματοποιεί στην Αυστραλία. "Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο σημαντικό είναι αυτό για μένα. Είναι η πρώτη φορά που δεν ανακοινώνεται ο θάνατος ή ο τραυματισμός ουκρανού στρατιώτη κατά τη διάρκεια της νύχτας".

Η εκεχειρία που κηρύχθηκε την Τρίτη στην ανατολική Ουκρανία --η τέταρτη σε οκτώ μήνες-- φάνηκε να απειλείται σοβαρά δύο ημέρες μετά την εφαρμογή της, όταν ο στρατός ανακοίνωσε χθες ότι τρεις στρατιώτες είχαν σκοτωθεί και οκτώ τραυματιστεί μέσα σε 24 ώρες.

Σύμφωνα με τον ουκρανό πρόεδρο, δεν υπήρξε ούτε νεκρός ούτε τραυματίας. "Όλα παραμένουν τόσο εύθραυστα", παραδέχτηκε ωστόσο.