ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσία: «Η Ουκρανία ακολουθεί τον δρόμο των ναζί»

Δημοσίευση 2 Ιανουαρίου 2015, 17:26 / Ανανεώθηκε 2 Ιανουαρίου 2015, 17:26
Ρωσία: «Η Ουκρανία ακολουθεί τον δρόμο των ναζί»
Facebook Twitter Whatsapp

Επίθεση κατά της Ουκρανίας εξαπολύει η Ρωσία με αφορμή χθεσινή πορεία εθνικιστών στο Κίεβο.

Επίθεση κατά της Ουκρανίας εξαπολύει η Ρωσία με αφορμή χθεσινή πορεία εθνικιστών στο Κίεβο.

«Η παρέλαση με τους πυρσούς στην Ουκρανία δείχνει ότι η χώρα συνεχίζει να ακολουθεί τον δρόμο των Ναζί» και μάλιστα «στην καρδιά της πολιτισμένης Ευρώπης!», έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter ο Κονσταντίν Ντολγκόφ, εντεταλμένος για ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας.

Σημειώνεται ότι χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στο κέντρο του Κιέβου ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των ακροδεξιών κομμάτων Σβόμποντα και Δεξιός Τομέας για την πορεία με σκοπό να τιμηθεί η 106η επέτειος από τη γέννηση του Στέπαν Μπάντερα - εκ των ιστορικών ηγετών των Ουκρανών εθνικιστών την περίοδο 1930-1950, ο οποίος συνεργάστηκε σε μεγάλο βαθμό με τη χιτλερική Γερμανία.

Οι Ουκρανοί εθνικιστές θεωρούν τον Μπάντερα εθνικό ήρωα, άλλοι όμως, ιδίως οι ρωσόφωνοι, τον χαρακτηρίζουν συνεργάτη των Ναζί.

Ο κ. Ντολγκόφ καταδίκασε την επίθεση που δέχθηκε Ρώσος δημοσιογράφος στο Κίεβο ο οποίος κάλυπτε την πορεία της Ακροδεξιάς για λογαριασμό του δικτύου LifeNews, το οποίο θεωρείται προσκείμενο στο Κρεμλίνο. Ο δημοσιογράφος προπηλακίστηκε από Ουκρανούς.