ΔΙΕΘΝΗ

Η Βόρεια Κορέα επικρίνει τις νέες αμερικανικές κυρώσεις

Δημοσίευση 4 Ιανουαρίου 2015, 18:14 / Ανανεώθηκε 4 Ιανουαρίου 2015, 18:14
Η Βόρεια Κορέα επικρίνει τις νέες αμερικανικές κυρώσεις
Facebook Twitter Whatsapp

Η Βόρεια Κορέα επέκρινε τις νέες κυρώσεις που επέβαλαν οι ΗΠΑ εναντίον της την Παρασκευή, χαρακτηρίζοντάς τες εχθρική και καταπιεστική πολιτική. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Η Βόρεια Κορέα επέκρινε τις νέες κυρώσεις που επέβαλαν οι ΗΠΑ εναντίον της την Παρασκευή, χαρακτηρίζοντάς τες εχθρική και καταπιεστική πολιτική. 

«Η πολιτική που επιμένουν να ακολουθούν οι ΗΠΑ για να υποτάξουν τη Λαοκρατική Δημοκρατία της Κορέας, υποδαυλίζοντας αβάσιμα την εχθρότητα εναντίον της, απλώς θα ενισχύσει την αποφασιστικότητά της και την επιθυμία της να υπερασπιστεί την κυριαρχία της χώρας», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Βόρειας Κορέας, όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA. 

«Η συνεχιζόμενη και μονομερής δράση που αναλαμβάνει ο Λευκός Οίκος επιβάλλοντας “κυρώσεις” εναντίον της Λαοκρατικής Δημοκρατίας της Κορέας αποδεικνύει περίτρανα ότι δεν έχει ξεπεράσει τη μανιώδη αποστροφή και εχθρότητα εναντίον της» πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Την Παρασκευή ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα ενέκρινε την επιβολή επιπρόσθετων κυρώσεων σε βάρος της Βόρειας Κορέας, σε αντίποινα για την κυβερνοεπίθεση που δέχτηκε πρόσφατα η εταιρεία κινηματογραφικών παραγωγών Sony, για την οποία οι αμερικανικές αρχές θεωρούν υπεύθυνη την Πιονγκγιάνγκ.

Σύμφωνα με το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών, οι κυρώσεις αυτές αφορούν τρεις εταιρείες, ανάμεσά τους και η υπηρεσία πληροφοριών του στρατού της Βόρειας Κορέας, και 10 πρόσωπα που συνδέονται με τις πωλήσεις και τη διάδοση όπλων. 

Όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος, η υπηρεσία πληροφοριών του στρατού συνδέεται με την ικανότητα της Βόρειας Κορέας να εξαπολύει κυβερνοεπιθέσεις, αν και δεν τη συνδέει άμεσα με την επίθεση στην εταιρεία Sony.

Οι δέκα Βορειοκορεάτες που περιλαμβάνονται στον κατάλογο των κυρώσεων δεν είναι υψηλόβαθμα στελέχη, όμως εργάζονταν για δύο από τις εταιρείες που αναφέρονται.