ΔΙΕΘΝΗ

Βουλγαρία: Δεν υπάρχουν πληροφορίες για πιθανή τρομοκρατική ενέργεια

Δημοσίευση 16 Ιανουαρίου 2015, 11:17 / Ανανεώθηκε 16 Ιανουαρίου 2015, 11:17
Βουλγαρία: Δεν υπάρχουν πληροφορίες για πιθανή τρομοκρατική ενέργεια
Facebook Twitter Whatsapp

Οι βουλγαρικές υπηρεσίες δεν έχουν προς το παρόν πληροφόρηση για προετοιμασία, ή διεξαγωγή τρομοκρατικής ενέργειας, αλλά υπάρχει κίνδυνος τρομοκρατικής ενέργειας στη Βουλγαρία,δήλωσε ο επικεφαλής της Κρατικής Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας SANS).

Οι βουλγαρικές υπηρεσίες δεν έχουν προς το παρόν πληροφόρηση για προετοιμασία, ή διεξαγωγή τρομοκρατικής ενέργειας, αλλά υπάρχει κίνδυνος τρομοκρατικής ενέργειας στη Βουλγαρία ,δήλωσε ο επικεφαλής της Κρατικής Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας SANS).

Βλέπετε την κατάσταση και τι συμβαίνει γύρω μας και στην Ευρώπη, τόνισε και πρόσθεσε ότι η SANS δεν έχει πληροφόρηση για τρομοκρατικούς πυρήνες στη Βουλγαρία. Η δημιουργία τέτοιου πυρήνα αποτράπηκε με την επιχείρηση στην περιοχή του Πάζαρτζικ, στο τέλος του περασμένου χρόνου, επισήμανε ο κ. Πισάντσεφ.

Ο επικεφαλής τη SANS αναφέρθηκε στην εκτεταμένη επιχείρηση των υπηρεσιών ασφάλειας, που διεξήχθη στο τέλος Νοεμβρίου, στην περιοχή της κεντρικής Βουλγαρίας, με στόχο τον εντοπισμό υπόπτων για διασυνδέσεις με την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος. Ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής, Ντιμίτερ Λαζάροφ, εξέφρασε ικανοποίηση για τα μέτρα και την ανάλυση που παρουσιάστηκε από τους επικεφαλής των υπηρεσιών ασφάλειας.