ΔΙΕΘΝΗ

Η Γαλλία προσλαμβάνει 2.680 άτομα για την πάταξη της τρομοκρατίας

Δημοσίευση 21 Ιανουαρίου 2015, 14:22 / Ανανεώθηκε 21 Ιανουαρίου 2015, 14:22
Η Γαλλία προσλαμβάνει 2.680 άτομα για την πάταξη της τρομοκρατίας
Facebook Twitter Whatsapp

Τη δημιουργία 2.680 θέσεων εργασίας μέσα στα επόμενα τρία χρόνια, με στόχο την πάταξη της τρομοκρατίας, ανακοίνωσε σήμερα ο Μανουέλ Βαλς. 

Τη δημιουργία 2.680 θέσεων εργασίας μέσα στα επόμενα τρία χρόνια, με στόχο την πάταξη της τρομοκρατίας, ανακοίνωσε σήμερα ο Γάλλος πρωθυπουργός, Μανουέλ Βαλς. Ειδικότερα, 1.400 από τις νέες θέσεις εργασίας θα δημιουργηθούν στο υπουργείο Εσωτερικών, 950 στο υπουργείο Δικαιοσύνης, 250 στο υπουργείο Άμυνας και 80 στο υπουργείο Οικονομικών. 

Την ίδια ώρα, όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα Le Figaro, o αριθμός των Γάλλων τζιχαντιστών έχει αυξηθεί δραματικά τον τελευταίο χρόνο. Σύμφωνα με τη Figaro, τον Ιανουάριο του 2014, οι Γάλλοι τζιχαντιστές υπολογίζονταν σε 555 ενώ, τον Ιανουάριο του 2015, ο αριθμός τους εκτινάχθηκε στους 1281, αύξηση κατά 130% μέσα σε ένα χρόνο. Κι ενώ ο Γάλλος πρωθυπουργός ανακοίνωνε τα αντιτρομοκρατικά μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση των Παρισίων για να θωρακιστεί από τους τζιχαντιστές, ο Φρανσουά Φιγιόν, πρώην πρωθυπουργός της Γαλλίας, πρότεινε την ανταλλαγή πληροφοριών με το Ιράν και τη Ρωσία με στόχο την ειρήνευση στη Μέση Ανατολή.  

Εν τω μεταξύ, οι εισαγγελικές αρχές της Γαλλίας απήγγειλαν κατηγορίες σε τέσσερα άτομα για διασυνδέσεις με τρομοκράτες. Οι κατηγορούμενοι φέρονται να σχετίζονται με τον Αμεντί Κουλιμπαλί, τον άντρα που πυροβόλησε και σκότωσε μια δημοτική αστυνομικό στο Μονρούζ και τέσσερις ανθρώπους κατά τη διάρκεια ομηρίας σε ένα εβραϊκό παντοπωλείο, στο Παρίσι.

Τα τέσσερα αυτά άτομα φέρονται να παρείχαν τεχνική υποστήριξη στον Κουλιμπαλί, τον τρομοκράτη που έπεσε νεκρός από τα πυρά αστυνομικών, έπειτα από την ομηρία. Σύμφωνα με το Associated Press όλοι τους φυλακίστηκαν μέχρι να ερευνηθεί περαιτέρω η εμπλοκή τους στην υπόθεση και οι σχέσεις τους με την τρομοκρατία.