ΔΙΕΘΝΗ

Βουλγαρία: Ο όρος ριζοσπαστικό Ισλάμ είναι λάθος

Δημοσίευση 23 Ιανουαρίου 2015, 12:44 / Ανανεώθηκε 23 Ιανουαρίου 2015, 12:44
Βουλγαρία: Ο όρος ριζοσπαστικό Ισλάμ είναι λάθος
Facebook Twitter Whatsapp

Ο όρος ριζοσπαστικό Ισλάμ είναι λανθασμένη παράθεση λέξεων από άποψη ορολογίας, η οποία σκόπιμα συνεχίζει να αρθρώνεται στο δημόσιο χώρο, τονίζει ο αρχιμουφτής της μουσουλμανικής κοινότητας στη Βουλγαρία.

Ο όρος ριζοσπαστικό Ισλάμ είναι λανθασμένη παράθεση λέξεων από άποψη ορολογίας, η οποία σκόπιμα συνεχίζει να αρθρώνεται στο δημόσιο χώρο, τονίζει ο αρχιμουφτής της μουσουλμανικής κοινότητας στη Βουλγαρία.

Ισλάμ σημαίνει αφοσίωση στο Θεό, υπό την έννοια αυτή, είναι λάθος να χρησιμοποιείται δίπλα στη λέξη "ριζοσπαστικός", επειδή οι δύο ιδέες είναι διαμετρικά αντίθετες, τονίζεται σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από την υπηρεσία Τύπου του γραφείου του αρχιμουφτή της Βουλγαρίας, σύμφωνα με το βουλγαρικό πρακτορείο ειδήσεων BTA.

Η σκέψη και η συμπεριφορά ενός ατόμου μπορεί να ριζοσπαστικοποιηθεί, λόγω ενός συνόλου παραγόντων. Το κοινωνικό-πολιτιστικό και πολιτικο-οικονομικό πλαίσιο ασκεί ισχυρή επιρροή στη διαμόρφωση τέτοιας συμπεριφοράς. Τα εκπαιδευτικά πρότυπα και η έλλειψη ταυτότητας σε παγκόσμια κλίμακα είναι παράγοντας ταυτόχρονος με αυτή τη διαδικασία τονίζεται στην ανακοίνωση.

Η σκόπιμη χρήση της παράθεσης ριζοσπαστικό Ισλάμ που είναι επιστημονικά αδικαιολόγητη, κατευθύνει την αντίληψη της κοινής γνώμης, κάνοντας την να ταυτίζει το Ισλάμ με τον ριζοσπαστισμό, εκτιμά ο αρχιμουφτής της Βουλγαρίας.

Αυτό κατηγορηματικά έρχεται σε αντίθεση με την ίδια την ουσία της μουσουλμανικής θρησκείας και τεχνητά αυξάνει τις εντάσεις, σημειώνεται στην ανακοίνωση του γραφείου του αρχιμουφτή της Βουλγαρίας.