ΔΙΕΘΝΗ

ΟΑΣΕ:«Τυφλή και ξεδιάντροπη» η επίθεση στη Μαριούπολη

Δημοσίευση 24 Ιανουαρίου 2015, 19:09 / Ανανεώθηκε 24 Ιανουαρίου 2015, 19:09
ΟΑΣΕ:«Τυφλή και ξεδιάντροπη» η επίθεση στη Μαριούπολη
Facebook Twitter Whatsapp

Ο Οργανισμός για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) καταδίκασε σήμερα την «απερίσκεπτη, τυφλή και ξεδιάντροπη» επίθεση σε μια πυκνοκατοικημένη συνοικία της Μαριούπολης της Ουκρανίας

Ο Οργανισμός για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) καταδίκασε σήμερα την «απερίσκεπτη, τυφλή και ξεδιάντροπη» επίθεση σε μια πυκνοκατοικημένη συνοικία της Μαριούπολης της Ουκρανίας, όπου βρίσκεται ένα λιμάνι στρατηγικής σημασίας, κατά την οποία έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον τριάντα πολίτες.

«Αυτή η επικίνδυνη κατάσταση δεν μπορεί να συνεχίζεται άλλο. Έχουμε ανάγκη μια άμεση κατάπαυση του πυρός», τόνισε ο επικεφαλής της αποστολής των παρατηρητών του ΟΑΣΕ στην Ουκρανία Ερτουγρούλ Απακάν σε μια ανακοίνωση την οποία έδωσε στη δημοσιότητα.
Κάλεσε ακόμη τα αντίπαλα μέρη να επιστρέψουν «άμεσα» στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και να εφαρμόσουν τις ειρηνευτικές συμφωνίες οι οποίες υπεγράφησαν στο Μινσκ της Λευκορωσίας τον περασμένο Σεπτέμβριο.

«Δυστυχώς έχουμε καταγράψει τις τελευταίες ημέρες μια κλιμάκωση των τυφλών βομβαρδισμών στις περιοχές του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ, συμπεριλαμβανομένων και σε πυκνοκατοικημένες περιοχές, όπως η πόλη Ντονέτσκ και (η πόλη) Ντεμπάλτσεβε», η οποία συνδέει τις πρωτεύουσες των περιοχών των φιλορώσων εξεγερμένων, σύμφωνα με τον ίδιο.