ΔΙΕΘΝΗ

Μάλι: Γαλλικές δυνάμεις σκότωσαν 12 ισλαμιστές μαχητές

Δημοσίευση 3 Φεβρουαρίου 2015, 07:49 / Ανανεώθηκε 3 Φεβρουαρίου 2015, 07:49
Μάλι: Γαλλικές δυνάμεις σκότωσαν 12 ισλαμιστές μαχητές
Facebook Twitter Whatsapp

Γαλλικές δυνάμεις που έχουν αναπτυχθεί στο βόρειο Μάλι σκότωσαν τουλάχιστον 12 ισλαμιστές μαχητές στην περιοχή των βουνών Αντράρ ντε Ιφογκά σε επίθεση που εξαπέλυσαν κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Γαλλικές δυνάμεις που έχουν αναπτυχθεί στο βόρειο Μάλισκότωσαν τουλάχιστον 12 ισλαμιστές μαχητές στην περιοχή των βουνών Αντράρ ντε Ιφογκά σε επίθεση που εξαπέλυσαν κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας της Γαλλίας, δεν υπήρχαν απώλειες ανθρώπινης ζωής από την πλευρά των γαλλικών δυνάμεων στην επίθεση που πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου. 

Πηγές του στρατού του Μαλί ανέφεραν ότι η γαλλική επιχείρηση έλαβε χώρα μεταξύ των περιοχών Μπουρεϊσά και Αμπεϊσά. Η ομάδα ισλαμιστών είχε εντοπιστεί μέσω εναέριας παρακολούθησης και δέχτηκε επίθεση από τις γαλλικές χερσαίες δυνάμεις, δήλωσε πηγή προσκείμενη. Η Γαλλία έχει αναπτύξει περίπου 3.000 στρατιώτες στη χώρα για την αντιμετώπιση των ισλαμιστικών οργανώσεων που δραστηριοποιούνται στην έρημο Σαχάρα και την άγονη περιοχή του Σαχέλ που εκτείνεται προς το νότο. 

Σχεδόν δύο χρόνια μετά την επιχείρηση υπό τη γαλλική ηγεσία που είχε ως αποτέλεσμα την απελευθέρωση του βόρειου τμήματος του Μαλί από μαχητές που συνδέονται με την αλ Κάιντα, η περιοχή παραμένει έρμαιο βίαιων επεισοδίων από ισλαμιστικές και αυτονομιστικές οργανώσεις, παρά την ανάπτυξη 10.000 στρατιωτών της ειρηνευτικής δύναμης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.