ΔΙΕΘΝΗ

Κάρτερ: «Ναι» σε αποστολή αμερικανικών όπλων στην Ουκρανία

Δημοσίευση 4 Φεβρουαρίου 2015, 19:45 / Ανανεώθηκε 4 Φεβρουαρίου 2015, 19:45
Κάρτερ: «Ναι» σε αποστολή αμερικανικών όπλων στην Ουκρανία
Facebook Twitter Whatsapp

Θετικός είναι ο υποψήφιος υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Άστον Κάρτερ στην αποστολή όπλων στην Ουκρανία.

Θετικός είναι ο υποψήφιος υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Άστον Κάρτερ στην αποστολή όπλων στην Ουκρανία.

Όπως σημείωσε στην ακρόασή του με την οποία θα εγκριθεί ο διορισμός του ενώπιον της αμερικανικής Γερουσίας:

«Είμαι διατεθειμένος να κινηθώ προς αυτήν την κατεύθυνση, καθώς πιστεύω ότι πρέπει να βοηθήσουμε τους Ουκρανούς να υπερασπιστούν τους εαυτούς τους».

«Σε ό,τι αφορά το είδος αυτών των όπλων, δεν μπορώ να απαντήσω τώρα, δεν έχω διαβουλευθεί» με τους αξιωματικούς του Πενταγώνου ούτε την ουκρανική ηγεσία σχετικά με το θέμα αυτό, τόνισε ο Κάρτερ.

Ο Αμερικανός υπουργός επιπλέον επισήμανε ότι η ανακατάληψη εδαφών στο Ιράκ που τελούν υπό τον έλεγχο του Ισλαμικού Κράτους είναι στρατηγικής σημασίας, ωστόσο προσέθεσε ότι δεν γνωρίζει το χρονοδιάγραμμα των αμερικανικών επιχειρήσεων ούτε πότε ο ιρακινός στρατός θα είναι έτοιμος.

«Είναι σημαντικό να ανακτήσουμε σύντομα τον έλεγχο αυτών των εδαφών, διότι δεν θέλουμε (οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους) να εγκατασταθούν και επίσης δεν θέλουμε οι Ιρακινοί πολίτες να συμβιβαστούν με την ιδέα ότι το Ισλαμικό Κράτος τους κυβερνά με αυτόν τον βάρβαρο τρόπο» υπογράμμισε ο Κάρτερ.

Ο Ας Κάρτερ προτάθηκε στις αρχές Δεκεμβρίου από τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα να γίνει ο νέος υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, αντικαθιστώντας τον Τσακ Χέιγκελ. Τον διορισμό του πρέπει να εγκρίνει η αμερικανική Γερουσία προκειμένου να μπορέσει να αναλάβει καθήκοντα.