ΔΙΕΘΝΗ

Hurriyet: Μέλη του Ισλαμικού Κράτους σχεδιάζουν επιθέσεις στην Τουρκία

Δημοσίευση 19 Φεβρουαρίου 2015, 15:49 / Ανανεώθηκε 19 Φεβρουαρίου 2015, 15:58
Hurriyet: Μέλη του Ισλαμικού Κράτους σχεδιάζουν επιθέσεις στην Τουρκία
Facebook Twitter Whatsapp

Μαχητικά μέλη του Ισλαμικού Κράτους έχουν εισέλθει στην Τουρκία και σχεδιάζουν επιθέσεις, σύμφωνα με μέσα ενημέρωσης που επικαλούνται εσωτερικό υπόμνημα της MIT. 

Μαχητικά μέλη της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος έχουν εισέλθει στην Τουρκία και σχεδιάζουν να επιτεθούν σε διπλωματικές αποστολές στην Άγκυρα και την Κωνσταντινούπολη, σύμφωνα με εσωτερικό υπόμνημα της τουρκικής εθνικής υπηρεσίας πληροφοριών (MIT). 

Όπως μεταδίδει η Hurriyet, η οποία αναφέρεται στο εσωτερικό υπόμνημα της MIT, περίπου 3.000 μέλη της τζιχαντιστικής οργάνωσης που βρίσκονται στη Συρία και το Ιράκ, επιδιώκουν να εισέλθουν στην Τουρκία μέσω των νότων συνόρων της αφού απέτυχαν να καταλάβουν τη συριακή κουρδική πόλη Κομπάνι

Μερικοί μαχητές, περιλαμβανομένων ανώτερων διοικητών οι οποίοι σχεδιάζουν τις επιθέσεις, πιστεύεται πως έχουν ήδη εισέλθει στην Τουρκία και βρίσκονται σε κρησφύγετα, αναφέρεται στο υπόμνημα, χωρίς να διευκρινίζεται πόσοι έχουν εισέλθει.

«Μαχητικά μέλη που ειδικεύονται σε επιθέσεις καμικάζι και σε βομβιστικές επιθέσεις προετοιμάζουν... επιθέσεις στις αποστολές, στην Κωνσταντινούπολη και την Άγκυρα, των δυνάμεων του συνασπισμού που επενέβησαν στη Συρία», αναφέρεται.