ΔΙΕΘΝΗ

Οι τζιχαντιστές απελευθέρωσαν 19 χριστιανούς

Δημοσίευση 2 Μαρτίου 2015, 09:26 / Ανανεώθηκε 2 Μαρτίου 2015, 09:26
Οι τζιχαντιστές απελευθέρωσαν 19 χριστιανούς
Facebook Twitter Whatsapp

Η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος απελευθέρωσε 19 Ασσύριους Χριστιανούς που κρατούσε στη Συρία έπειτα από μια διαδικασία σε ισλαμικό δικαστήριο, όπως ανέφερε η μη κυβερνητική οργάνωση Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, που πρόσθεσε ότι πάνω από 200 ακόμη Ασσύριοι παραμένουν στα χέρια των τζιχαντιστών.

Η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος απελευθέρωσε 19 Ασσύριους Χριστιανούς που κρατούσε στη Συρία έπειτα από μια διαδικασία σε ισλαμικό δικαστήριο, όπως ανέφερε η μη κυβερνητική οργάνωση Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, που πρόσθεσε ότι πάνω από 200 ακόμη Ασσύριοι παραμένουν στα χέρια των τζιχαντιστών

Σύμφωνα με την ίδια ΜΚΟ, πρόκειται για ανθρώπους τους οποίους είχε αιχμαλωτίσει τον περασμένο μήνα το ΙΚ, όταν είχε προελάσει και καταλάβει πάνω από 10 χωριά όπου κατοικούν μέλη της χριστιανικής αυτής μειονότητας κοντά στη Χασάκα, μια πόλη στα βορειοανατολικά η οποία ελέγχεται στο μεγαλύτερο μέρος από τους Κούρδους. 

Το ΙΚ δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για τις απαγωγές.
Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων διευκρίνισε ότι οι Ασσύριοι οι οποίοι απελευθερώθηκαν είναι 17 άνδρες και 2 γυναίκες. 

Σύμφωνα με το Ασσυριακό Δίκτυο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, μια μειονοτική οργάνωση, οι 19 όμηροι απελευθερώθηκαν μετά την καταβολή λύτρων. 

Ένα στέλεχος της οργάνωσης αυτής, η οποία εδρεύει στη Σουηδία, ο Οσάμα Έντουαρντ, δήλωσε ότι οι όμηροι έφθασαν νωρίτερα σήμερα σε μια εκκλησία στη Χασάκα μετά την απελευθέρωσή τους. Ο ίδιος διευκρίνισε ότι τους υποδέχθηκε «ο Ασσύριος αρχιεπίσκοπος Εφραίμ Αθηναήλ». 

Ο Οσάμα Έντουαρντ δεν ήταν σε θέση να προσδιορίσει το ποσό που δόθηκε ως λύτρα, υπενθύμισε πάντως ότι τον Νοέμβριο Ασσύριοι που είχαν απαχθεί από το ΙΚ είχαν απελευθερωθεί μετά την καταβολή λύτρων 1.700 αμερικανικών δολαρίων κατ' άτομο.
Σύμφωνα με τον διευθυντή του Δικτύου, χθες άρχισαν διαπραγματεύσεις ανάμεσα σε Ασσύριους και επικεφαλής αραβικών μουσουλμανικών φυλών με το Ισλαμικό Κράτος για την απελευθέρωση όλων των ομήρων.