ΔΙΕΘΝΗ

Πρώην βουλευτής του SPD παραδέχθηκε την κατοχή παιδικού πορνογραφικού υλικού

Δημοσίευση 2 Μαρτίου 2015, 23:30 / Ανανεώθηκε 2 Μαρτίου 2015, 23:30
Πρώην βουλευτής του SPD παραδέχθηκε την κατοχή παιδικού πορνογραφικού υλικού
Facebook Twitter Whatsapp

Πρώην βουλευτής των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) στη Γερμανία παραδέχθηκε ότι κατέβασε φωτογραφίες παιδικής πορνογραφίας.

Πρώην βουλευτής των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) στη Γερμανία παραδέχθηκε ότι κατέβασε φωτογραφίες παιδικής πορνογραφίας.

Ο Σεμπάστιαν Εντάτι, 45 ετών, διέψευσε ως σήμερα ότι είχε διαπράξει οποιαδήποτε παράνομη ενέργεια και αντιμετώπιζε ποινή φυλάκισης έως και 2 χρόνων. Με την ομολογία του ενώπιον του δικαστηρίου του Φέρντεν (βόρεια Γερμανία) και με την συμφωνία για την καταβολή του ποσού των 5.000 ευρώ η υπόθεση κλείνει χωρίς την καταδίκη του κατηγορουμένου.

Το ποσό θα καταβληθεί σε μία οργάνωση προστασίας των παιδιών.

Σε μία δήλωση που ανέγνωσε ένας από τους δικηγόρους του στο δικαστήριο, το άλλοτε προβεβλημένο στέλεχος της γερμανικής αριστεράς παραδέχθηκε ότι είχε μεταφορτώσει το Νοέμβριο του 2013 βίντεο και φωτογραφίες με νεαρά αγόρια στον φορητό υπολογιστή που του είχε διαθέσει η Bundestag (η ομοσπονδιακή κάτω Βουλή του γερμανικού κοινοβουλίου).

«Παραδέχομαι ότι διέπραξα ένα σφάλμα» έγραψε ο Εντάτι, εναντίον του οποίου ασκήθηκε επίσης δίωξη για κατοχή ενός άλμπουμ με φωτογραφίες και ενός CD, που περιείχαν επίσης υλικό παιδικής πορνογραφίας.

Η παιδική πορνογραφία «δεν είναι ένα πλημμέλημα» (...). Εντούτοις, ο καθένας, περιλαμβανομένου του Σ. Εντάτι αξίζει μια δεύτερη ευκαιρία» εξήγησε ο δικαστής Γιούργκεν Ζάιφερτ.