ΔΙΕΘΝΗ

Βοσνία: Δωρεά πυρομαχικών για τoν αγώνα κατά του Ισλαμικού Κράτους

Δημοσίευση 6 Μαρτίου 2015, 12:44 / Ανανεώθηκε 6 Μαρτίου 2015, 12:44
Βοσνία: Δωρεά πυρομαχικών για τoν αγώνα κατά του Ισλαμικού Κράτους
Facebook Twitter Whatsapp

Η τριμερής προεδρία της Βοσνίας - Ερζεγοβίνης αποφάσισε τη δωρεά πυρομαχικών για τη μάχη κατά της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτους στο Ιράκ και στη Συρία (ISIS) και έδωσε εντολή στις αρμόδιες αρχές να την υλοποιήσουν, δήλωσε ο προεδρεύων Μλάντεν Ίβανιτς.

Η τριμερής προεδρία της Βοσνίας - Ερζεγοβίνης αποφάσισε τη δωρεά πυρομαχικών για τη μάχη κατά της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτους στο Ιράκ και στη Συρία (ISIS) και έδωσε εντολή στις αρμόδιες αρχές να την υλοποιήσουν, δήλωσε ο προεδρεύων Μλάντεν Ίβανιτς.

Ο κ. Ίβανιτς, πρόεδρος του Κόμματος Δημοκρατικής Προόδου (PDP) σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Ντνέβνι Άβαζ" του Σαράγεβο αναφέρθηκε επίσης στη διαδικασία συγκρότησης κυβέρνησης στην Κροατο-Μουσουλμανική Ομοσπονδία, η οποία καθυστερεί, εκφράζοντας την ελπίδα να επιλυθούν τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί με την κατανομή των χαρτοφυλακίων.

Μία υπουργική θέση στην κυβέρνηση της Κροατο-Μουσουλμανικής Ομοσπονδίας δεν πρέπει να θέτει σε κίνδυνο τη συνολική διαδικασία συγκρότησης αρχών, η οποία επηρεάζει και τη συγκρότηση του Συμβουλίου υπουργών της Βοσνίας, τόνισε ο κ. Ίβανιτς.

Ελπίζω ότι η νέα διαμάχη μεταξύ των εταίρων, του Κόμματος Δημοκρατικής Δράσης (SDA) της Κροατικής Δημοκρατικής Ένωσης Βοσνίας - Ερζεγοβίνης (HDZ BiH) και του Δημοκρατικού Μετώπου (DF) θα επιλυθεί και ότι συμφωνηθεί πολύ γρήγορα η συγκρότηση της κυβέρνησης, σημείωσε ο προεδρεύων της τριμερούς προεδρίας της Βοσνίας.

Έχω την αίσθηση ότι όλοι έγιναν όμηροι των θέσεων που διατύπωσαν και γι αυτό έχουν περιορισμένο χώρο για λογικούς συμβιβασμούς, δήλωσε ο κ. Ίβανιτς.