ΔΙΕΘΝΗ

Ακυρώθηκαν 750 πτήσεις της Lufthansa λόγω απεργίας των πιλότων

Δημοσίευση 17 Μαρτίου 2015, 20:05 / Ανανεώθηκε 17 Μαρτίου 2015, 20:05
Ακυρώθηκαν 750 πτήσεις της Lufthansa λόγω απεργίας των πιλότων
Facebook Twitter Whatsapp

Παραλύουν οι αερομεταφορές στη Γερμανία, λόγω της αυριανής απεργίας των πιλότων της Lufthansa. 

Παραλύουν οι αερομεταφορές στη Γερμανία, λόγω της αυριανής απεργίας των πιλότων της Lufthansa

Η εταιρεία ήδη ακύρωσε 750 πτήσεις, πάνω από τις μισές επί του συνόλου της πτητικής της δραστηριότητας, καθώς η διαμάχη με το προσωπικό κορυφώνεται. 

Η γερμανική αεροπορική εταιρεία επιθυμεί να μειώσει το λειτουργικό κόστος της και να επαναδιαπραγματευθεί τις συμβάσεις εργασίας, σε μια προσπάθεια να ανταγωνιστεί αερομεταφορείς χαμηλού κόστους και εταιρείες όπως η Emirates και η Turkish Airlines.
 
Το συνδικάτο των Γερμανών πιλότων Vereinigung Cockpit (VC), ανακοίνωσε ότι προχωρά σε απεργιακή κινητοποίηση, τη δεύτερη για το 2015, η οποία θα επηρεάσει τις πτήσεις μικρών και μεσαίων αποστάσεων. Το συνδικάτο ανέφερε επίσης ότι παραμένει αμετάπειστο όσον αφορά τις προσπάθειες της Lufthansa να μεταβάλει προς το χειρότερο τους εργασιακούς όρους για τους νεότερους πιλότους.

Η γερμανική αεροπορική εταιρεία είχε προγραμματισμένες για αύριο 1.400 πτήσεις και η απεργία των πιλότων πλήττει 80.000 επιβάτες, ανέφερε ο εκπρόσωπος της εταιρείας. 

Η Lufthansa, η οποία θεωρεί ότι η ανάπτυξή της εξαρτάται από την περικοπή του κόστους, απαντώντας στην κήρυξη της απεργίας κάλεσε το συνδικάτο των πιλότων σε νέο γύρο συνομιλιών.