ΔΙΕΘΝΗ

Δεκάδες αντάρτες νεκροί στα σύνορα Συρίας - Λιβάνου

Δημοσίευση 7 Μαΐου 2015, 13:48 / Ανανεώθηκε 7 Μαΐου 2015, 13:48
Δεκάδες αντάρτες νεκροί στα σύνορα Συρίας - Λιβάνου
Facebook Twitter Whatsapp

Δεκάδες αντάρτες σκοτώθηκαν από τους βομβαρδισμούς του συριακού στρατού στην ορεινή περιοχή κατά μήκος της μεθορίου με τον Λίβανο. 

Δεκάδες αντάρτες σκοτώθηκαν από τους βομβαρδισμούς του συριακού στρατού στην ορεινή περιοχή κατά μήκος της μεθορίου με τον Λίβανο, γεγονός που βοήθησε τους μαχητές της Χεζμπολάχ να ανακτήσουν εδάφη εκεί, μετέδωσε σήμερα ο τηλεοπτικός σταθμός Manar TV, που ανήκει στη σιιτική οργάνωση.

Οι συνδεόμενοι με την Αλ Κάιντα αντάρτες, που έχουν στρατοπεδεύσει στα όρη Καλαμούν, εξαπολύουν επιθέσεις εναντίον του συριακού στρατού και μαχητών της Χεζμπολάχ-- του στενού συμμάχου του σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ-- η οποία έχει στείλει εκατοντάδες μέλη της για να πολεμήσουν στο πλευρό των δυνάμεων του Άσαντ.

Ο ηγέτης της οργάνωσης Χασάν Νασράλα δήλωσε την Τρίτη ότι οι δυνάμεις του και οι σύροι σύμμαχοί τους θα απομακρύνουν τους αντάρτες από τη στρατηγικής σημασίας μεθοριακή περιοχή βόρεια της πρωτεύουσας Δαμασκού, την οποία οι μαχητές χρησιμοποιούν ως βασική αρτηρία για τη μεταφορά προμηθειών όπλων και μαχητών.

Παρότι ο Νασράλα δεν αποκάλυψε πότε θα εξαπολύσουν ευρεία επίθεση, οι μαχητές του στην περιοχή του Καλαμούν, η ίδια η οργάνωση ανακοίνωσε χθες Τετάρτη ότι έπληξε θέσεις των ενόπλων στη συριακή πλευρά της μεθορίου επιφέροντας βαριές απώλειες.

Επίσης η Χεζμπολάχ προειδοποίησε χθες ότι οι μαχητές της κατέλαβαν τμήματα ενός στρατηγικής σημασίας λόφου στην περιοχή του ανατολικού συνόρου του Λιβάνου, που είναι γνωστή ως Χερμπάτ αλ Νάχλα και βλέπει από τη συριακή πλευρά της περιοχής Καλαμούν.