ΔΙΕΘΝΗ

Συνομιλίες Κέρι με Πούτιν και Λαβρόφ στο Σότσι

Δημοσίευση 12 Μαΐου 2015, 22:42 / Ανανεώθηκε 12 Μαΐου 2015, 22:42
Συνομιλίες Κέρι με Πούτιν και Λαβρόφ στο Σότσι
Facebook Twitter Whatsapp

Επαφές με τον Βλαντιμίρ Πούτιν και τον Σεργκέι Λαβρόφ είχε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι στο Σότσι της Ρωσίας.

Επαφές με τον Βλαντιμίρ Πούτιν και τον Σεργκέι Λαβρόφ είχε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι στο Σότσι της Ρωσίας.

«Αυτή η συνάντηση μας επέτρεψε να κατανοήσουμε καλύτερα ο ένας τον άλλο» επισήμανε ο Λαβρόφ κατά τη διάρκεια μιας κοινής συνέντευξης τύπου με τον Τζον Κέρι,

Ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας υπογράμμισε επιπλέον ότι είναι «απόλυτα αναγκαίο» να αποφευχθούν ενέργειες που ενδεχομένως θα έπλητταν περισσότερο τις σχέσεις μεταξύ της Ρωσίας και των ΗΠΑ.

Λίγο νωρίτερα ο σύμβουλος του Κρεμλίνου Γιούρι Ουσάκοφ είπε σε δημοσιογράφους ότι οι συνομιλίες μεταξύ του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι και του προέδρου της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν δε συνέβαλαν στην επίτευξη σημαντικής προόδου.

Ο ίδιος τόνισε ότι ο Ρώσος πρόεδρος επιθυμεί οι σχέσεις μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας να εξομαλυνθούν.

H Ρωσία εξάλλου διαβεβαίωσε σήμερα ότι είναι έτοιμη να συνεργαστεί με τις ΗΠΑ υπό την προϋπόθεση ότι αυτό θα γίνει «χωρίς υπαγορεύσεις», την ώρα που ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι, ο πρώτος υψηλόβαθμος αξιωματούχος που επισκέπτεται τη Ρωσία μετά το ξέσπασμα της ουκρανικής κρίσης, γινόταν δεκτός από τον πρόεδρο της Ρωσίας.

«Η Ρωσία είναι έτοιμη (προκειμένου να υπάρξει) μια εποικοδομητική συνεργασία με τις ΗΠΑ (...) ωστόσο αυτή η συνεργασία δεν είναι δυνατή παρά μόνο σε μια δίκαιη και ισότιμη βάση, χωρίς απόπειρες υπαγορεύσεων ή περιορισμών» επισήμανε το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας σε ένα δελτίο τύπου που εξέδωσε.