ΔΙΕΘΝΗ

Εντοπίστηκαν τα συντρίμμια του αμερικανικού ελικοπτέρου στο Νεπάλ

Δημοσίευση 15 Μαΐου 2015, 09:18 / Ανανεώθηκε 15 Μαΐου 2015, 11:27
Εντοπίστηκαν τα συντρίμμια του αμερικανικού ελικοπτέρου στο Νεπάλ
Facebook Twitter Whatsapp

Εντοπίστηκαν σε ορεινή περιοχή του Νεπάλ τα συντρίμμια του ελικοπτέρου των ΗΠΑ, που είχε χαθεί την Τρίτη, μεταδίδει το Associated Press.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Εντοπίστηκαν σε ορεινή περιοχή του Νεπάλ τα συντρίμμια του ελικοπτέρου τύπου UH-1 Huey των ΗΠΑ, που είχε χαθεί την Τρίτη.

Τα συντρίμμια του αμερικανικού στρατιωτικού ελικοπτέρου, βρέθηκαν σε μία βουνοπλαγιά κοντά στο χωριό Γκορτάλι, σε υψόμετρο 3.400 μέτρων. 

Δεν υπάρχουν επιζώντες μεταξύ των οκτώ επιβαινόντων, δήλωσε σήμερα στο Reuters ο υπουργός Άμυνας Ισγουόρι Πρασάντ Παουντιάλ. Tρία απανθρακωμένα πτώματα τριών ανθρώπων βρέθηκαν ανάμεσα στα συντρίμμια του UH-1Y Huey του αμερικανικού σώματος των Πεζοναυτών, είπε ο ίδιος.

«Η αναζήτηση για τους υπόλοιπους συνεχίζεται. Καθώς το ελικόπτερο έσπασε σε κομμάτια και καταστράφηκε ολοσχερώς δεν υπάρχουν ελπίδες για επιζώντες», πρόσθεσε μεταφέροντας πληροφορίες από τον νεπαλέζικο στρατό.

Εκπρόσωπος του αμερικανικού στρατού στο Κατμαντού δήλωσε νωρίτερα ότι δεν είναι σε θέση να επιβεβαιώσει τον εντοπισμό του ελικοπτέρου, το οποίο εξαφανίστηκε από την περιοχή Ντολάκα του ανατολικού Νεπάλ, ενώ μετέφερε βοήθεια στους σεισμόπληκτους από τον δεύτερο σεσμό μέσα σε 17 μέρες.

Το Νεπάλ κινητοποίησε 600 στρατιώτες προς αναζήτηση του ελικοπτέρου, στο οποίο επέβαιναν έξι πεζοναύτες και δύο νεπαλέζοι στρατιώτες όταν εξαφανίστηκε. Λίγο πριν από την εξαφάνισή του, το πλήρωμα είχε ενημερώσει μέσω ασυρμάτου ότι το ελικόπτερο αντιμετώπιζε πρόβλημα με τα καύσιμά του.

Δύο αμερικανικά ελικόπτερα Hueys, δύο αεροσκάφη κλίνοντος στροφείου τύπου MV-22B Osprey καθώς και νεπαλέζικα και ινδικά ελικόπτερα συμμετείχαν στις έρευνες.