ΔΙΕΘΝΗ

Διαδηλωτές έστησαν σκηνές μπροστά στο κτίριο της κυβέρνησης στα Σκόπια

Δημοσίευση 18 Μαΐου 2015, 08:19 / Ανανεώθηκε 18 Μαΐου 2015, 08:19
Διαδηλωτές έστησαν σκηνές μπροστά στο κτίριο της κυβέρνησης στα Σκόπια
Facebook Twitter Whatsapp

Εκατοντάδες πολίτες των Σκοπίων, κυρίως υποστηρικτές της αντιπολίτευσης, έχουν στήσει σκηνές μπροστά από το κτίριο της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ στα Σκόπια, όπου και θα διανυκτερεύσουν, σε συνέχιση της μεγάλης αντικυβερνητικής διαδήλωσης που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής στο ίδιο σημείο.

Εκατοντάδες πολίτες των Σκοπίων, κυρίως υποστηρικτές της αντιπολίτευσης, έχουν στήσει σκηνές μπροστά από το κτίριο της κυβέρνησης όπου και θα διανυκτερεύσουν, σε συνέχιση της μεγάλης αντικυβερνητικής διαδήλωσης που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής στο ίδιο σημείο. 

Μπροστά από το κτίριο της κυβέρνησης έχουν στηθεί πάνω από 30 σκηνές ενώ αρκετοί άλλοι θα κοιμηθούν σε υπνόσακους και σε κουβέρτες. Οι συγκεντρωμένοι ανέφεραν ότι θα παραμείνουν εκεί μέχρι να παραιτηθεί η κυβέρνηση του Νίκολα Γκρούεφσκι

Μεταξύ αυτών που θα διανυκτερεύσουν μπροστά από το κτίριο της κυβέρνησης είναι και ο Ζόραν Ζάεβ, αρχηγός του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης, της Σοσιαλδημοκρατικής Ένωσης (SDSM), καθώς και ηγετικά στελέχη του κόμματος αυτού. 

Ο κ.Ζάεβ μιλώντας το απόγευμα στη μεγάλη αντικυβερνητική συγκέντρωση που διοργάνωσε η αντιπολίτευση ανέφερε ότι οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν «μέχρι την πτώση της κυβέρνησης του Νίκολα Γκρούεφσκι». 

Σύμφωνα με εκτιμήσεις διεθνών παρατηρητών, στη συγκέντρωση αυτή της αντιπολίτευσης το απόγευμα της Κυριακής στα Σκόπια παραβρέθηκαν περίπου 40.000 άτομα. Η αντιπολίτευση έκανε λόγο για 100.000, ενώ τα φιλοκυβερνητικά μέσα ενημέρωσης των Σκοπίων κάνουν λόγο για «φιάσκο», καθώς, σύμφωνα με αυτά, οι παρευρισκόμενοι στη συγκέντρωση δεν ξεπέρασαν τους 20.000.