ΔΙΕΘΝΗ

Ύποπτος για υπόθεση διαφθοράς ο ανιψιός του πρώην προέδρου της Ρουμανίας

Δημοσίευση 17 Ιουνίου 2015, 14:11 / Ανανεώθηκε 17 Ιουνίου 2015, 14:11
Ύποπτος για υπόθεση διαφθοράς ο ανιψιός του πρώην προέδρου της Ρουμανίας
Facebook Twitter Whatsapp

Ο Ντράγκος Μπασέσκου, ανιψιός του πρώην προέδρου της Ρουμανίας, Τραϊάν Μπασέσκου οδηγήθηκε σήμερα το πρωί με ένταλμα στην έδρα της Εθνικής Υπηρεσίας Καταπολέμησης της Διαφθοράς (DNA), όπου ανακρίνεται ως ύποπτος για αθέμιτη άσκηση επιρροής.

Ο Ντράγκος Μπασέσκου, ανιψιός του πρώην προέδρου της Ρουμανίας, Τραϊάν Μπασέσκου οδηγήθηκε σήμερα το πρωί με ένταλμα στην έδρα της Εθνικής Υπηρεσίας Καταπολέμησης της Διαφθοράς (DNA), όπου ανακρίνεται ως ύποπτος για αθέμιτη άσκηση επιρροής στη δικαιοσύνη.

Πρόκειται για τον γιο του Μιρτσέα Μπασέσκου, αδελφού του πρώην προέδρου της Ρουμανίας, και σύμφωνα με δικαστικές πηγές φέρεται να ζήτησε από επιχειρηματία χρηματικό ποσό ύψους ενός εκατ. ευρώ, με τη βοήθεια συνεργού, ως αντάλλαγμα για να παρέμβει σε ποινική υπόθεση που χειριζόταν ο εισαγγελέας του Διεύθυνσης Ερευνών για το οργανωμένο έγκλημα και την τρομοκρατία (DIICOT).

Ο επιχειρηματίας που εμπλέκεται στην υπόθεση, τη σύλληψη του οποίου ζήτησε η DIICOT, είναι ο Σάντου Στάικου ο οποίος συνελήφθη τον Μάρτιο του 2014 για οικονομικά εγκλήματα. Ωστόσο, αφέθηκε ελεύθερος μετά από δύο ημέρες.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο Ντράγκος Μπασέσκου ζήτησε αρχικά το ποσό των 500.000 ευρώ για να εμποδίσει τη σύλληψη του Στάικου, μετά την έφεση που άσκησε η DIICOT, και επιπλέον 500.000 ευρώ για να αρθεί η κατάσχεση της περιουσίας του Στάικου.

Τα ρουμανικά ΜΜΕ μεταδίδουν ότι ο πατέρας του υπόπτου, Μιρτσέα Μπασέσκου, συνελήφθη πριν από έναν χρόνο για παρόμοια υπόθεση.