ΔΙΕΘΝΗ

Μόσχα: Νεκρός πεζοναύτης κατά την επιχείρηση διάσωσης των πιλότων

Δημοσίευση 24 Νοεμβρίου 2015, 21:26 / Ανανεώθηκε 24 Νοεμβρίου 2015, 21:36
Μόσχα: Νεκρός πεζοναύτης κατά την επιχείρηση διάσωσης των πιλότων
Facebook Twitter Whatsapp

Νεκρός έπεσε, σύμφωνα με το Γενικό Επιτελειό των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων« ένας πεζοναύτης που συμμετείχε στην επιχείρηση διάσωσης των πιλότων του ρωσικού πολεμικού αεροσκάφους που καταρρίφθηκε.

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Νεκρός έπεσε, σύμφωνα με το Γενικό Επιτελειό των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων« ένας πεζοναύτης που συμμετείχε στην επιχείρηση διάσωσης που πραγματοποίησαν δύο ελικόπτερα στην περιοχή όπου καταρρίφθηκε νωρίτερα ρωσικό πολεμικό αεροσκάφος.

Όπως επιβεβαίωσε το ένα από τα δύο ελικόπτερα, τύπου Mi-8, υπέστη ζημιές από βομβαρδισμό.

Το υπόλοιπο πλήρωμα μεταφέρθηκε στη ρωσική στρατιωτική βάση στη Συρία.

Νωρίτερα το Reuters μετέδωσε ότι μαχητικά του Ελεύθερου Συριακού Στρατού χτύπησαν ένα ρωσικό ελικόπτερο αναγκάζοντάς το σε έκτακτη προσγείωση, κοντά σε μια περιοχή που ελέγχεται από τις δυνάμεις του καθεστώτος Άσαντ.

Αν και για την ώρα παραμένει αδιευκρίνιστο το ποιος χειριζόταν το ελικόπτερο - συριακές ή ρωσικές δυνάμεις- γράφει η RT, σε βίντεο που κυκλοφόρησε ακούγονται Σύροι αντάρτες να λένε ότι χτύπησαν ελικόπτερο της Συρίας.

Στο μεταξύ, το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, μία ΜΚΟ με έδρα τη Βρετανία και εκτεταμένο δίκτυο πηγών στη Συρια, ανακοίνωσε ότι ανταρτική οργάνωση, που έχει προμηθευτεί αμερικανικούς πυραύλους Tow, ανέφερε πως οι μαχητές της χτύπησαν το ελικόπτερο με αντιαρματικό πύραυλο.