ΔΙΕΘΝΗ

Καταγγελίες για ρωσικούς βομβαρδισμούς στη συριακή μεθόριο - Στις φλόγες κονβόι με ανθρωπιστική βοήθεια

Δημοσίευση 25 Νοεμβρίου 2015, 19:00 / Ανανεώθηκε 26 Νοεμβρίου 2015, 10:38
Καταγγελίες για ρωσικούς βομβαρδισμούς στη συριακή μεθόριο - Στις φλόγες κονβόι με ανθρωπιστική βοήθεια
Facebook Twitter Whatsapp

Φορτηγά στις φλόγες δείχνει ένα ένα βίντεο που γυρίστηκε σε μεθοριακή διάβαση στα σύνορα της Συρίας με την επαρχία Κιλίς στη νότια Τουρκία. Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλουν εργαζόμενοι σε οργανώσεις αρωγής, η φωτιά ξέσπασε έπειτα από μια αεροπορική επιδρομή. 

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Φορτηγά στις φλόγες δείχνει ένα ένα βίντεο που γυρίστηκε σε μεθοριακή διάβαση στα σύνορα της Συρίας με την επαρχία Κιλίς στη νότια Τουρκία. Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλουν εργαζόμενοι σε οργανώσεις αρωγής, η φωτιά ξέσπασε έπειτα από μια αεροπορική επιδρομή, που φέρεται να είναι ρωσικής προέλευσης. 

 

 

 

Ο επικεφαλής της συνοριακής διάβασης που ελέγχουν οι αντάρτες στην ίδια περιοχή δήλωσε από τη δική του πλευρά ότι οι βομβαρδισμοί έπληξαν ένα χώρο στάθμευσης φορτηγών, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τρεις άνθρωποι.

«Οι ομάδες μας βοήθησαν να κατασβεστεί η πυρκαγιά… Τα φορτηγά δεν είναι ιδιοκτησίας μας και δεν έχουμε πληροφορίες σχετικά με την ταυτότητα εκείνων που εξαπέλυσαν τους βομβαρδισμούς» είπε ο Μουσταφά Οζμπέκ, στέλεχος του Ιδρύματος Ανθρωπιστικής Αρωγής (IHH) στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

Ο εργαζόμενος της ανθρωπιστικής οργάνωσης που κατέγραψε τις σκηνές αρχικά κατήγγειλε ότι φαίνεται πως τα φορτηγά διανομής ανθρωπιστικής βοήθειας στοχοθετήθηκαν στους βομβαρδισμούς.

Νωρίτερα η ρωσική πολεμική αεροπορία προχώρησε σε σφοδρούς βομβαρδισμούς εναντίον των περιοχών που τελούν υπό τον έλεγχο των ανταρτών στην επαρχία Λαττάκεια της Συρίας, σε περιοχή που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση στο σημείο όπου καταρρίφθηκε το ρωσικό αεροσκάφος από την τουρκική πολεμική αεροπορία, επισήμαναν αντάρτες και μια μη κυβερνητική οργάνωση.

Τουλάχιστον 12 αεροπορικές επιδρομές έπληξαν περιοχές στο βόρειο τμήμα της Λαττάκειας ενώ οι κυβερνητικές δυνάμεις συγκρούστηκαν με τους μαχητές του Μετώπου Αλ Νόσρα και Τουρκμένους μαχητές στις περιοχές Τζαμπάλ Άκραντ και Τζαμπάλ Τουρκμάν, ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Ένας διοικητής των δυνάμεων των Τουρκμένων είπε επιπλέον ότι ρωσικά πολεμικά πλοία εκτόξευσαν πυραύλους από τη Μεσόγειο και βαρύ πυροβολικό βομβάρδισε την περιοχή.