ΔΙΕΘΝΗ

Κωνσταντινούπολη: Δακρυγόνα εναντίον διαδηλωτών

Δημοσίευση 20 Δεκεμβρίου 2015, 16:02 / Ανανεώθηκε 20 Δεκεμβρίου 2015, 16:16
Κωνσταντινούπολη: Δακρυγόνα εναντίον διαδηλωτών
Facebook Twitter Whatsapp

Ένταση σημειώθηκε στην πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης όπου συγκεντρώθηκαν εκατοντάδες διαδηλωτές για να διαμαρτυρηθούν για τις στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον του PKK στο νοτιοανατολικό τμήμα της Τουρκίας και της απαγόρευσης της κυκλοφορίας που έχει επιβληθεί σε πόλεις εκεί, μετέδωσαν σήμερα δημοσιογράφοι του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς.

Ένταση σημειώθηκε στην πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης όπου συγκεντρώθηκαν εκατοντάδες διαδηλωτές για να διαμαρτυρηθούν για τις στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον του PKK στο νοτιοανατολικό τμήμα της Τουρκίας και της απαγόρευσης της κυκλοφορίας που έχει επιβληθεί σε πόλεις εκεί. 

Σύμφωνα με δημοσιογράφους του Reuters ακολούθησε ανθρωποκυνηγητό μεταξύ των δεκάδων αστυνομικών των μονάδων αντιμετώπισης ταραχών και των διαδηλωτών στους δρόμους περιμετρικά της πλατείας. Τουλάχιστον 2 διαδηλωτές συνελήφθησαν, ενώ τα καταστήματα στην πολυσύχναστη περιοχή έκλεισαν εκτάκτως.

Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις διεξαγάγουν εδώ και μία εβδομάδα μια ευρείας κλίμακας επιχείρηση στο νοτιοανατολικό τμήμα της Τουρκίας εναντίον των μαχητών του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK)

Τουλάχιστον 110 Κούρδοι μαχητές έχουν σκοτωθεί σε διάστημα 6 ημερών, σύμφωνα με τον τουρκικό στρατό.