ΔΙΕΘΝΗ

Μήνυμα Πάπα Φραγκίσκου για εγκράτεια και δικαιοσύνη

Δημοσίευση 25 Δεκεμβρίου 2015, 09:07 / Ανανεώθηκε 25 Δεκεμβρίου 2015, 09:12
Μήνυμα Πάπα Φραγκίσκου για εγκράτεια και δικαιοσύνη
Facebook Twitter Whatsapp

Οικουμενικό μήνυμα για εγκράτεια και δικαιοσύνη απηύθυνε χθες το βράδυ, κατά τη λειτουργία της παραμονής των Χριστουγέννων, ο Πάπας Φραγκίσκος.

Οικουμενικό μήνυμα για εγκράτεια και δικαιοσύνη απηύθυνε χθες το βράδυ, κατά τη λειτουργία της παραμονής των Χριστουγέννων, ο Πάπας Φραγκίσκος.

«Σε έναν κόσμο που είναι πολύ συχνά σκληρός με τον αμαρτωλό και τον αδύναμο, με την αμαρτία, θα πρέπει να καλλιεργήσουμε ένα ισχυρό αίσθημα δικαιοσύνης», είπε ο Ποντίφικας στο σύντομο αυτό κήρυγμά του ενώπιον χιλιάδων πιστών στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου στη Ρώμη.

«Σε μια κοινωνία που συχνά καταλαμβάνεται από μανία για κατανάλωση και απόλαυση, για πολυτέλεια, για εμφάνιση και ναρκισσισμό, ο Θεός μας καλεί να δείχνουμε εγκράτεια, δηλαδή απλά, να έχουμε μια ισορροπημένη και συγκροτημένη συμπεριφορά και να μπορούμε να καταλαβαίνουμε και να ζούμε με ουσία», ανέφερε με αφορμή την εορτή των Χριστουγέννων.

Ο 79χρονος Ποντίφικας κατήγγειλε τέλος την «κουλτούρα της αδιαφορίας που καταλήγει στην ασπλαχνία» και σημείωσε ότι θα πρέπει να πάψει να υπάρχει «οποιοσδήποτε φόβος και οποιαδήποτε φρίκη» για τους Χριστιανούς χάρη στο «φως» που φέρνει η γέννηση του Χριστού «του Σωτήρα μας που γεννήθηκε σε μια φάτνη» στη Βηθλεέμ.