ΔΙΕΘΝΗ

Μέρκελ: Ευκαιρία για το αύριο η υποδοχή των προσφύγων

Δημοσίευση 31 Δεκεμβρίου 2015, 08:44 / Ανανεώθηκε 31 Δεκεμβρίου 2015, 08:44
Μέρκελ: Ευκαιρία για το αύριο η υποδοχή των προσφύγων
Facebook Twitter Whatsapp

Ως ευκαιρία για το αύριο χαρακτηρίζει η Ανγκελα Μέρκελ στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά της την εισδοχή αριθμού ρεκόρ προσφύγων στη Γερμανία.

 

Ως ευκαιρία για το αύριο χαρακτηρίζει η Ανγκελα Μέρκελ στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά της την εισδοχή αριθμού ρεκόρ προσφύγων στη Γερμανία.

"Είμαι πεπεισμένη ότι εάν αντιμετωπισθεί σωστά, η μεγάλη σημερινή τάση που συνίσταται στην υποδοχή και ενσωμάτωση τόσων ανθρώπων αποτελεί ευκαιρία για το αύριο", δηλώνει η γερμανίδα καγκελάριος, σύμφωνα με το κείμενο της ομιλίας της που στάλθηκε στα μέσα ενημέρωσης. Η μαγνοτοσκοπημένη ομιλία της θα μεταδοθεί απόψε από τη δημόσια τηλεόραση ZDF και θα έχει υπότιτλους στα αγγλικά και στα αραβικά στο Ιντερνετ για να γίνει κατανοητή από τα πλήθη των προσφύγων που έχει δεχθεί η Γερμανία.

"Είναι προφανές ότι οφείλουμε να βοηθήσουμε και να υποδεχθούμε εκείνους που αναζητούν καταφύγιο στη χώρα μας", δηλώνει η Ανγκελα Μέρκελ ευχαριστώντας τους συμπατριώτες της για τις εξαιρετικές τους πράξεις υπέρ των προσφύγων.

"Είναι προφανές ότι η εισδοχή τόσων ανθρώπων δημιουργεί απαιτήσεις. Θα κοστίσει χρήματα, θα χρειασθεί χρόνο και δύναμη- κυρίως σε ό,τι αφορά την ενσωμάτωση εκείνων που θα θέλουν να παραμείνουν εδώ", δηλώνει η γερμανίδα καγκελάριος σε πείσμα όσων την επικρίνουν, τόσο στην Ευρώπη, όσο και στη χώρα της, για την πολιτική ανοίγματος που ακολουθεί.

"Είναι σημαντικό να μην ακολουθήσουμε εκείνους που, με ψυχρή καρδιά ή έμπλεοι μίσους, διεκδικούν για τους εαυτούς τους μόνο την γερμανική ταυτότητα και θέλουν να αποκλείσουν τους άλλους", λέει καλώντας τους συμπατριώτες της να μην επιτρέψουν διχαστικές ρητορικές.

"Θα τα καταφέρουμε", λέει στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμα η Ανγκελα Μέρκελ  επαναλαμβάνοντας τη φράση που έχει γίνει το μότο της πολιτικής της τους τελευταίους μήνες επιμένοντας ότι η Γερμανία είναι μία "ισχυρή χώρα" που έχει ξεπεράσει και άλλες προκλήσεις, όπως η επανένωση, εδώ και ένα τέταρτο του αιώνα.