ΔΙΕΘΝΗ

Ανατίναξαν αποθήκη των τζιχαντιστών γεμάτη εκατομμύρια δολάρια!

Δημοσίευση 12 Ιανουαρίου 2016, 08:39 / Ανανεώθηκε 12 Ιανουαρίου 2016, 08:49
Ανατίναξαν αποθήκη των τζιχαντιστών γεμάτη εκατομμύρια δολάρια!
Facebook Twitter Whatsapp

Με δύο βόμβες 900 κιλών η μία η συμμαχία της οποίας ηγούνται οι ΗΠΑ ανατίναξαν μια αποθήκη χρημάτων που ανήκε στους τζιχαντιστές της τρομοκρατικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) στην ιρακινή πόλη της Μοσούλης.

Με δύο βόμβες 900 κιλών η μία, η συμμαχία της οποίας ηγούνται οι ΗΠΑ ανατίναξαν μια αποθήκη χρημάτων που ανήκε στους τζιχαντιστές της τρομοκρατικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) στην ιρακινή πόλη της Μοσούλης.

«Δύο βόμβες των 900 κιλών η μία ανατίναξαν την αποθήκη, καταστρέφοντας ρευστά χρήματα αξίας "εκατομμυρίων" δολαρίων», είπε ο αξιωματούχος στο Γαλλικό Πρακτορείο (AFP), μιλώντας υπό την προϋπόθεση ανωνυμίας. 

"Υπολογίζουμε (ότι ήταν αξίας) εκατομμυρίων δολαρίων (...) από όλες τις παράνομες δραστηριότητές τους - πετρέλαιο, λεηλασίες, εκβιασμοί", είπε, προσθέτοντας ότι η επίθεση έγινε νωρίς χθες. Δεν έγινε γνωστό σε ποιό νόμισμα ήταν τα χρήματα αυτά, πρόσθεσε.

Το πρακτορείο ειδήσεων CNN, το οποίο πρώτο διέδωσε την είδηση της επίθεσης, είπε ότι ο στρατός των Ηνωμένων Πολιτειών πιστεύει ότι πέντε με επτά άμαχοι σκοτώθηκαν. 

Η συμμαχία, που εκτελεί εναέριες επιθέσεις εναντίον του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και τη Συρία, έχει αυξήσει τις επιθέσεις που στοχεύουν τις πηγές χρηματοδότησης των τζιχαντιστών, όπως φορτηγά που μεταφέρουν παράνομο πετρέλαιο από τη μια άκρη της Συρίας στην άλλη. Υπό την πίεση κριτικής ότι η επιχείρηση εναντίον του ΙΚ κινείται αργά, το Πεντάγωνο έχει αφήσει να εννοηθεί ότι θα επεκτείνει τα είδη των στόχων στους οποίους επιτίθεται, ακόμα κι αν κοστίσουν το θάνατο σε άμαχο πληθυσμό, αρκεί να επιφέρουν μεγάλες νίκες ενάντια στους τζιχαντιστές. 

Ο αξιωματούχος είπε πως η συμμαχία είχε ήδη καταστρέψει αποθήκες χρημάτωνμία ή δύο φορές πέρσι, αλλά ότι η χθεσινή επίθεση "μάλλον" είναι η μεγαλύτερη ως τώρα.