ΔΙΕΘΝΗ

Η Ιταλία αύξησε τα μέτρα ασφαλείας στα τουριστικά λιμάνια

Δημοσίευση 11 Αυγούστου 2016, 21:51 / Ανανεώθηκε 11 Αυγούστου 2016, 21:51
Η Ιταλία αύξησε τα μέτρα ασφαλείας στα τουριστικά λιμάνια
Facebook Twitter Whatsapp

Η Ιταλία αύξησε σήμερα τα μέτρα ασφαλείας στα τουριστικά λιμάνια της χώρας σύμφωνα με εκπρόσωπο του Λιμενικού.

Η Ιταλία αύξησε σήμερα τα μέτρα ασφαλείας στα τουριστικά λιμάνια της χώρας σύμφωνα με εκπρόσωπο του Λιμενικού.

Ο ναύαρχος Βιντσέντσο Μελόνε του Λιμενικού Σώματος συνέταξε μια επιστολή με την οποία δίνει διαταγή στα λιμάνια που υποδέχονται επιβατικά πλοία αλλά και κρουαζιερόπλοια να αυξήσουν το επίπεδο συναγερμού στο 2 (από το 1), σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου.

Το υψηλότερο επίπεδο συναγερμού στην Ιταλία είναι η βαθμίδα 3. Το ιταλικό Λιμενικό Σώμα δεν εξήγησε ποιοι είναι οι λόγοι που το οδήγησαν να διατάξει την αύξηση των μέτρων ασφαλείας.

Το εθνικό επίπεδο συναγερμού είχε ήδη αυξηθεί στην βαθμίδα 2—το υψηλότερο δυνατό, εάν δεν έχει διαπραχθεί επίθεση στην ιταλική επικράτεια—μετά τις τρομοκρατικές ενέργειες τζιχαντιστών στη Γαλλία και στο Βέλγιο.

Μετά την επίθεση στη Νίκαια τον περασμένο μήνα, η Ιταλία αύξησε τους ελέγχους στα σύνορά της, ενώ η Ρώμη ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα πως ενισχύει τα μέτρα ασφαλείας στο Κολοσσαίο αλλά και στο Βατικανό, μετά την αποτρόπαιη δολοφονία ενός γάλλου ρωμαιοκαθολικού ιερέα μέσα στην εκκλησία του από τζιχαντιστές.

Την περασμένη εβδομάδα η κυβέρνηση της Ιταλίας έκανε σαφές ότι θα επιτρέψει τη χρήση αεροπορικών βάσεων στο έδαφός της και του εναέριου χώρου της για αεροπορικά πλήγματα εναντίον των τζιχαντιστών του ΙΚ στη Λιβύη—τα οποία συνεχίστηκαν αυτή την εβδομάδα—εάν το ζητήσει η κυβέρνηση των ΗΠΑ.