ΔΙΕΘΝΗ

Άγκυρα: Δεν υπάρχει ελπίδα για λύση του Κυπριακού εντός του έτους

Δημοσίευση 28 Νοεμβρίου 2016, 15:20 / Ανανεώθηκε 28 Νοεμβρίου 2016, 15:44
Άγκυρα: Δεν υπάρχει ελπίδα για λύση του Κυπριακού εντός του έτους
Facebook Twitter Whatsapp

Δεν υπάρχει ελπίδα για λύση εντός του έτους στο Κυπριακό, σημείωσε ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης και κυβερνητικός εκπρόσωπος Νουμάν Κουρτουλμούς,

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δεν υπάρχει ελπίδα για λύση εντός του έτους στο Κυπριακό, σημείωσε ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης και κυβερνητικός εκπρόσωπος Νουμάν Κουρτουλμούς, απαντώντας σε σχετική ερώτηση κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν στο νέο έτος είπε και προσέθεσε ότι σημασία για την Τουρκία έχει η εκ περιτροπής προεδρία, η ισότητα των δύο πλευρών στη διοίκηση και η διαφύλαξη του καθεστώτος εγγυητριών.

Απαντώντας σε ερώτηση για την υλοποίηση της συμφωνίας που έχει συνάψει η Άγκυρα με τις Βρυξέλλες για το μεταναστευτικό, ο Κουρτουλμούς δήλωσε:

Η συμφωνία για το προσφυγικό είναι με την ΕΕ και όχι με την Ελλάδα. Η Τουρκία την τηρεί καθ' όλα. Οι αριθμοί ροών που είναι μηδενικοί, το αποδεικνύουν. Περιμένουμε από την ΕΕ να υλοποιήσει το σκέλος που της αναλογεί. Δηλαδή την άρση της θεώρησης βίζας για τους Τουρκους πολίτες και την αποδέσμευση των κονδυλίων 3 δισ. που έχει υποσχεθεί