ΔΙΕΘΝΗ

Το υπερπολυτελές ξενοδοχείο του Τραμπ σε απόσταση αναπνοής από τον Λευκό Οίκο

της Φράνσις Γιατζόγλου - Δημοσίευση 13 Φεβρουαρίου 2017, 12:41 / Ανανεώθηκε 13 Φεβρουαρίου 2017, 12:33
Facebook Twitter Whatsapp

Ένα υπερπολυτελές ξενοδοχείο σε ιστορικό κτίριο της Ουάσινγκτον άνοιξε ο Ντόναλντ Τραμπ, μόλις λίγα στενά πάνω από τον Λευκό Οίκο. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ένα υπερπολυτελές ξενοδοχείο σε ιστορικό κτίριο της Ουάσινγκτον άνοιξε ο Ντόναλντ Τραμπ, μόλις λίγα στενά πάνω από τον Λευκό Οίκο. 

Το ξενοδοχείο στεγάζεται στο τρίτο ψηλότερο κτίριο της πόλης, το οποίο χτίστηκε το 1899 και λειτουργούσε ως ταχυδρομείο.

Το Trump International Hotel, σε ένα ιστορικό κτίριο της αμερικανικής πρωτεύουσας το οποίο ανακαινίστηκε, διαθέτει 263 δωμάτια και για την διαμόρφωσή του ξοδεύτηκαν 200 εκατομμύρια δολάρια, με τις εργασίες να διαρκούν 2 χρόνια.

Την ανακαίνισή του επιμελήθηκε η κόρη του μεγιστάνα, Ιβάνκα, η οποία είχε διαπραγματευτεί με την Πολιτεία και το 60ετές συμβόλαιο που υπογράφηκε για την παραχώρηση του κτιρίου.

Η μεγαλύτερη σουίτα, το «Trump Townhouse» έχει εμβαδόν 2.100 τετραγωνικών μέτρων και η τιμή της είναι στα 18.750 δολάρια τη βραδιά. Διαθέτει δική της είσοδο από την Pensylvania Avenue, δύο υπνοδωμάτια και τραπεζαρία 24 ατόμων. Η τιμή της εκτοξεύθηκε τις ημέρες της ορκωμοσίας του Τραμπ στα 100.000 δολάρια τη βραδιά με ελάχιστη κράτηση τις 5 βραδιές.

Αξιοσημείωτο είναι πως η επιχειρηματική κίνηση αυτή του Τραμπ έγινε πολύ πριν κερδίσει τις αμερικανικές εκλογές. Μάλλον ο πρόεδρος των ΗΠΑ ήταν σίγουρος πως θα έβγαινε νικητής...