ΔΙΕΘΝΗ

Εκπρόσωπος τουρκικής κυβέρνησης: Ελπίζω οι απόψεις Καμμένου να είναι προσωπικές

Δημοσίευση 27 Φεβρουαρίου 2017, 21:42 / Ανανεώθηκε 27 Φεβρουαρίου 2017, 22:39
Εκπρόσωπος τουρκικής κυβέρνησης: Ελπίζω οι απόψεις Καμμένου να είναι προσωπικές
Facebook Twitter Whatsapp

Την ελπίδα οι απόψεις του Έλληνα Υπουργού Άμυνας Πάνου Καμένου να είναι προσωπικές του και όχι της ελληνικής κυβέρνησης εξέφρασε ο εκπρόσωπος της τουρκικής κυβέρνησης Νουμάν Κουρτουλμούς

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Την ελπίδα οι απόψεις του Έλληνα Υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου να είναι προσωπικές του και όχι της ελληνικής κυβέρνησης εξέφρασε ο εκπρόσωπος της τουρκικής κυβέρνησης Νουμάν Κουρτουλμούς, λέγοντας ότι η Τουρκία έχει και τη δύναμη, και τη δυνατότητα και τη στρατηγική να προστατεύσει τα δικαιώματά της στο Αιγαίο. 

Σε ερώτηση εάν στο Υπουργικό Συμβούλιο συζητήθηκε η δήλωση του Έλληνα Υπουργού Άμυνας: “Ας έρθουν στα Ίμια και να δούμε πώς θα φύγουν”, ο Νουμάν Κουρτουλμούς είπε:

«Υπήρξαν πολλοί πολιτικοί που έκαναν δηλώσεις που αυξάνουν την ένταση στο Αιγαίο. Εγώ θέλω να πιστεύω ότι και ο Έλληνας ΥΠΑΜ εξέφραζε μόνο τις δικές του απόψεις. Ελπίζω ότι δεν είναι επίσημες απόψεις της ελληνικής κυβέρνησης. Δεν εξυπηρετούν τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, τη διασφάλιση ειρήνης στο Αιγαίο. Η Τουρκία γνωρίζει τα δικαιώματά της στο Αιγαίο. Δεν θα επιτρέψει τη δημιουργία τετελεσμένων στο Αιγαίο. Τα Ίμια για την Τουρκία έχουν ένα συμβολικό νόημα. Με αυτή την έννοια η Τουρκία έχει και τη δύναμη, και την δυνατότητα και τη στρατηγική για να προστατεύσει κάθε δικαίωμά της και δίκαιο στη θάλασσα του Αιγαίου».

Νωρίτερα, σε νέες παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου προχώρησαντουρκικά αεροσκάφη στο βορειοανατολικό Αιγαίο.Ένας σχηματισμός αποτελούμενος από έξι αεροσκάφη, δύο εκ των οποίων οπλισμένα, προέβησαν σε δύο παραβάσεις του FIR Αθηνών και σε τέσσερις παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου.

Όλα τα αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική