ΔΙΕΘΝΗ

Όλη η αλήθεια πίσω από την μεγάλη γκάφα στα Όσκαρ

Δημοσίευση 28 Φεβρουαρίου 2017, 19:08 / Ανανεώθηκε 28 Φεβρουαρίου 2017, 20:56
Facebook Twitter Whatsapp

Το «Moonlight» ήταν τελικά ο νικητής του Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας, αλλά αρχικά ο ηθοποιός Γουόρεν Μπίτι ανακοίνωσε λανθασμένα πως το μεγάλο βραβείο της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου απονέμεται στο «La La Land».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Το «Moonlight» ήταν τελικά ο νικητής του Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας, αλλά αρχικά ο ηθοποιός Γουόρεν Μπίτι ανακοίνωσε λανθασμένα πως το μεγάλο βραβείο της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου απονέμεται στο «La La Land».

Το απρόοπτο προκάλεσε σύγχυση στην αίθουσα, την ώρα μάλιστα που οι ηθοποιοί και οι παραγωγοί και των δύο ταινιών στέκονταν αμήχανα πάνω στη σκηνή· μάλιστα δύο παραγωγοί του μιούζικαλ, το οποίο θεωρείτο το μεγάλο φαβορί εδώ και εβδομάδες, ευχαριστούσαν ήδη την Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογράφου για την τιμή που τους έγινε.

Στη αρχή, όλοι πίστεψαν ότι ήταν ένα αστείο αλλά η καρτέλα πάνω στην οποία ήταν γραμμένο το όνομα του νικητή προβλήθηκε σε γκρο πλαν, μια τελευταία απόδειξη ότι πράγματι το «Moonlight» πήρε το βραβείο.

«Θέλω να σας πω τι συνέβη. Άνοιξα τον φάκελο και έγραφε «Εμα Στόουν, «La La Land», ανέφερε ο Μπίτι. «Γι' αυτό κοίταξα τόσο παρατεταμένα τη Φαίη (σ.σ. Ντάναγουέι) και εσάς. Δεν προσπαθούσα να είμαι αστείος», πρόσθεσε ξεσπώντας στη συνέχεια σε γέλια. Η Ντάναγουεϊ ήταν αυτή που τελικά είπε το "La La Land".

«Είναι αλήθεια. Δεν είναι φάρσα», αναφώνησε ο σκηνοθέτης του «Moonlight» Μπάρι Τζένκινς. «Στέλνω στην αγάπη μου στο "La La Land", την αγάπη μου σε όλους».