ΔΙΕΘΝΗ

Δύο δημοσκοπήσεις στέλνουν τον Μακρόν στα Ηλύσια Πεδία

Δημοσίευση 29 Μαρτίου 2017, 21:10 / Ανανεώθηκε 29 Μαρτίου 2017, 21:03
Δύο δημοσκοπήσεις στέλνουν τον Μακρόν στα Ηλύσια Πεδία
Facebook Twitter Whatsapp
Στην πρώτη θέση από τον α’ γύρο των προεδρικών εκλογών φαίνεται να οδεύει ο κεντρώος Εμμανουέλ Μακρόν, στη Γαλλία.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Στην πρώτη θέση από τον α’ γύρο των προεδρικών εκλογών φαίνεται να οδεύει ο κεντρώος Εμμανουέλ Μακρόν, στη Γαλλία.

Μάλιστα σύμφωνα με δημοσκόπηση εμφανίζεται να είναι και το μεγάλο φαβορί για τον προεδρικό θώκο, έναντι της ακροδεξιάς Μαρίν Λε Πεν.

Ο Μακρόν θα εξασφαλίσει το 25,5% των ψήφων στον πρώτο γύρο της αναμέτρησης, την 23η Απριλίου, ενώ η Λεπέν θα συγκεντρώσει 24%, σύμφωνα με τη μέτρηση για λογαριασμό του γαλλικού τηλεοπτικού δικτύου BFM TV. Τα ποσοστά και των δύο υποψηφίων κατέγραψαν πτώση 0,5% σε σύγκριση με προηγούμενη δημοσκόπηση του Elabe, πριν από μια εβδομάδα.

Η έρευνα καταδεικνύει επίσης ότι το ποσοστό του κεντροδεξιού Φρανσουά Φιγιόν αυξήθηκε κατά 18% από 17%. Πρόκειται για την πρώτη αύξηση που καταγράφεται από τότε που ξέσπασε το σκάνδαλο για την αργομισθία μελών της οικογένειάς του.

Το ποσοστό αυτό δεν είναι ωστόσο επαρκές προκειμένου να πάρει το εισιτήριο για τον β΄ γύρο του Μαΐου. Εκεί ο Μακρόν εμφανίζεται να επικρατεί με ποσοστό 63% των ψήφων έναντι 37% της Μαρίν Λε Πεν.

Η δημοσκόπηση διεξήχθη το διάστημα 28ης- 29ης Μαρτίου. Ο αριστερός υποψήφιος Ζαν-Λικ Μελανσόν δείχνει να ενισχύεται, καθώς το ποσοστό του στον πρώτο γύρο ανέρχεται σε 15%, αυξημένο σε σύγκριση με το 13,5% πριν από μία εβδομάδα.

Αντιθέτως ο Σοσιαλιστής υποψήφιος Μπενουά Αμόν βλέπει τα ποσοστά του να μειώνονται στο 10% από 11,5%.

Την ίδια ώρα, δημοσκόπηση του Ifop Fiducial, καταδεικνύει ότι ο Εμμανουέλ Μακρόν θα επικρατήσει με 26% (+0,5%) στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών, ενώ η Μαρίν Λε Πεν θα εξασφαλίζει ποσοστό 25,5% (+0,5%).