ΔΙΕΘΝΗ

Βολές Κλίντον σε Τραμπ για τη μείωση του προϋπολογισμού του State Department

Δημοσίευση 31 Μαρτίου 2017, 19:08 / Ανανεώθηκε 31 Μαρτίου 2017, 19:54
Βολές Κλίντον σε Τραμπ για τη μείωση του προϋπολογισμού του State Department
Facebook Twitter Whatsapp

Την αντίθεση της απέναντι στις βλέπεις του Αμερικανού προέδρου να μειώσει τον προϋπολογισμό του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, εξέφρασε η Χίλαρι Κλίντον.

Την αντίθεση της απέναντι στις βλέπεις του Αμερικανού προέδρου να μειώσει τον προϋπολογισμό του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, εξέφρασε η Χίλαρι Κλίντον.

 "Ορισμένα από τα σήματα που στέλνει είναι πολύ ανησυχητικά" είπε η Κλίντον σε ομιλία της προς τους φοιτητές του Πανεπιστημίου Τζόρτζταουν της Ουάσινγκτον. "Οι προτάσεις αυτής της κυβέρνησης για περικοπές στην υγεία, τη διεθνή ανάπτυξη και τη διπλωματία (...) θα ήταν μεγάλο λάθος για τη χώρα μας" είπε η πρώην επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας.

Ο Τραμπ θέλει να περικόψει τον προϋπολογισμό του Στέιτ Ντιπάρτμεντ κατά 28%, όμως τον τελευταίο λόγο σε αυτό το θέμα τον έχει το Κογκρέσο.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας της, η Κλίντον αναφέρθηκε στους πρόσφυγες, τονίζοντας ότι οι άνθρωποι αυτοί "δεν είναι μονάχα πρόβλημα των άλλων" και κάλεσε την κυβέρνηση "να συνεχίσει τον ηγετικό ρόλο της για να προωθήσει την ειρήνη στον κόσμο, επειδή ο κόσμος θα συνεχίσει την πορεία του, με ή χωρίς τη συμβολή των ΗΠΑ".

"Σε έναν σύνθετο και διασυνδεδεμένο κόσμο όπως ο δικός μας δεν γίνεται να περιοριζόμαστε σε ένα-δυο θέματα. Θα μπούμε στο περιθώριο ή θα συνεχίσουμε να δείχνουμε τον δρόμο;" διερωτήθηκε.

Η Κλίντον εκφώνησε αυτήν την ομιλία με την ευκαιρία της απονομής ενός βραβείου που φέρει το όνομά της σε τέσσερις Κολομβιανούς που μετείχαν στις πρόσφατες διαπραγματεύσεις που οδήγησαν στην επίτευξη ειρηνευτικής συμφωνίας στην Κολομβία.

Μετά την ήττα της στις εκλογές, η Χίλαρι Κλίντον δεν εξαφανίστηκε από τη δημόσια ζωή. Εκφωνεί τακτικά ομιλίες και η πιο πρόσφατη ήταν την Τρίτη στο Σαν Φρανσίσκο, σε ένα συνέδριο γυναικών επιχειρηματιών.

"Δεν θα ήθελα να είμαι σε κανένα άλλο μέρος, εκτός από τον Λευκό Οίκο" χαριτολόγησε απευθυνόμενη στους φοιτητές που την επευφημούσαν, προτού να επικρίνει την απουσία γυναικών από την κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ.