ΔΙΕΘΝΗ

Συγκλονίζει το πρωτοσέλιδο της Liberation για τα νεκρά παιδιά από τα χημικά στη Συρία

Δημοσίευση 6 Απριλίου 2017, 09:27 / Ανανεώθηκε 6 Απριλίου 2017, 10:18
Συγκλονίζει το πρωτοσέλιδο της Liberation για τα νεκρά παιδιά από τα χημικά στη Συρία
Facebook Twitter Whatsapp

Θλίψη και οργή. Μόνο αυτά τα συναισθήματα έρχονται στο μυαλό του αναγνώστη όταν βλέπει το πρωτοσέλιδο της Liberation, μια σύνθεση φωτογραφική από τα νεκρά παιδιά από τα χημικά.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Θλίψη και οργή. Μόνο αυτά τα συναισθήματα έρχονται στο μυαλό του αναγνώστη όταν βλέπει το πρωτοσέλιδο της Liberation, μια σύνθεση φωτογραφική από τα νεκρά παιδιά από τα χημικά στη Συρία.

Με τίτλο ''Τα παιδιά του Άσαντ'' το πρωτοσέλιδο απεικονίζει κάποια από τα σκοτωμένα από τα χημικά των προηγούμενων ημερών παιδιά. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, από την επίθεση με τα χημικά πέθαναν πάνω από 85 άτομα, ανάμεσά τους και 30 παιδιά.

Όλο αυτό είναι αποτέλεσμα της αεροπορικής επιδρομής που έπληξε την Τρίτη το πρωί την πόλη Χαν Σεϊχούν, κωμόπολη της επαρχίας Ιντλίμπ της βορειοδυτικής Συρίας που ελέγχεται από τους αντάρτες και τζιχαντιστικές οργανώσεις.

Η Ουάσινγκτον, το Παρίσι και το Λονδίνο έχουν ετοιμάσει προσχέδιο δήλωσης του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ που καταδικάζει την επίθεση και ζητεί την έναρξη έρευνας.

Οι εικόνες του ανταποκριτή του Γαλλικού Πρακτορείου (AFP) δείχνουν άψυχα σώματα στον δρόμο, ανθρώπους που υποφέρουν από σπασμούς και ασφυξία.

Σύμφωνα με τους γιατρούς που βρίκονται επί τόπου, τα συμπτώματα που εμφανίσθηκαν στα θύματα είναι αντίστοιχα με αυτά που διαπιστώθηκαν σε θύματα χημικής επίθεσης, κυρίως διεσταλμένες κόρες, σπασμοί και αφρός στο στόμα.

Τη ίδια ώρα, εμπειρογνώμονες αλλά και αντάρτες στη Συρία αντικρούουν τους ισχυρισμούς της Ρωσίας που υποστηρίζει ότι το χημικό αέριο που έσπειρε τον θάνατο διέρρευσε από αποθήκη χημικών όπλων των ανταρτών την οποία έπληξαν συριακά μαχητικά αεροσκάφη.

Ο Χάσαν Χατζ Άλι, διοικητής της οργάνωσης των ανταρτών Ελεύθερος Στρατός της Ιντλίμπ, δήλωσε πως καμία στρατιωτική θέση των ανταρτών στην περιοχή δεν τέθηκε στο στόχαστρο την Τρίτη.