ΔΙΕΘΝΗ

Η Αίγυπτος «μάτωσε» - Σκληρές εικόνες και δεκάδες θύματα από την διπλή βομβιστική επίθεση

Δημοσίευση 9 Απριλίου 2017, 17:25 / Ανανεώθηκε 9 Απριλίου 2017, 17:32
Η Αίγυπτος «μάτωσε» - Σκληρές εικόνες και δεκάδες θύματα από την διπλή βομβιστική επίθεση
Facebook Twitter Whatsapp

Ματωμένη έμελλε να αποδειχθεί η Κυριακή των Βαΐων για τους Χριστιανούς της Αιγύπτου σήμερα μετά το διπλό βομβιστικό χτύπημα σε εκκλησίες Κοπτών στις πόλεις Τάντα και Αλεξάνδρεια.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ματωμένη έμελλε να αποδειχθεί η Κυριακή των Βαΐων για τους Χριστιανούς της Αιγύπτου σήμερα, μετά το διπλό βομβιστικό χτύπημα σε εκκλησίες Κοπτών στις πόλεις Τάντα και Αλεξάνδρεια.

Ο μέχρι τώρα απολογισμός μετρά 45 νεκρούς και εκατοντάδες τραυματίες. Οι δυο επιθέσεις σημειώθηκαν σε εκκλησία στην αιγυπτιακή πόλη Τάντα στο Δέλτα του Νείλου και η  δεύτερη  στην Αλεξάνδρεια.Η πρώτη έκρηξη σημειώθηκε λίγο πριν τις 10 το πρωί στην κοπτική εκκλησία Μαρ Γκίργκις, ενώ η δεύτερη έλαβε χώρα στην εκκλησία του Αγίου Μάρκου λίγο μετά τη μία το μεσημέρι. Ουρλιαχτά, πανικός και αίμα κατέκλυσαν τις δυο εκκλησίες βυθίζοντας σε πένθος την Αίγυπτο.

Οι εικόνες από τα δυο σημεία είναι σκληρές και ταυτόχρονα αποκαρδιωτικές τη στιγμή που η χριστιανική κοινότητα ετοιμάζεται για τη Μεγάλη Εβδομάδα και όλα αυτά υπό την σκιά του Ισλαμικού κράτους που ανέλαβε την ευθύνη των δυο αιματηρών επιθέσεων.