ΔΙΕΘΝΗ

Για πρώτη φορά στο τιμόνι της βρετανικής Vogue ένας άνδρας

της Φράνσις Γιατζόγλου - Δημοσίευση 11 Απριλίου 2017, 14:21 / Ανανεώθηκε 11 Απριλίου 2017, 14:54
Για πρώτη φορά στο τιμόνι της βρετανικής Vogue ένας άνδρας
Facebook Twitter Whatsapp

Για πρώτη φορά στην 101 ετών ιστορία της βρετανικής Vogue το τιμόνι του περιοδικού, που θεωρείται «βίβλος» της μόδας, αναλαμβάνει άνδρας. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Στην Βρετανία έχουν μπερδευτεί λίγο.. Έβαλαν γυναίκα στο τιμόνι της Σκότλαντ Γιαρντ και έναν άνδρα στην «βίβλο» της μόδας, την Vogue. 

Μετά από 188 χρόνια, στην ηγεσία της Σκότλαντ Γιαρντ θα είναι η Chryseis Dick, μία μικροκαμωμένη γυναίκα που έχει εργαστεί στη βρετανική αστυνομία περνώντας από όλες τις βαθμίδες της ιεραρχίας. 

Την ίδια ώρα  για πρώτη φορά στην 101 ετών ιστορία της βρετανικής Vogue το τιμόνι του περιοδικού αναλαμβάνει ο γεννημένος στη Γκάνα, Έντουαρντ Ένινφουλ.

Τον ερχόμενο Αύγουστο θα αντικαταστήσει την Αλεξάντρα Σούλμαν σύμφωνα με δημοσιεύματα του βρετανικού Τύπου.

Ο Έντουαρντ Ένινφουλ, ο οποίος χαρακτηρίζεται «προσωπικότητα με μεγάλη επιρροή στη μόδα, στο Χόλιγουντ και στη μουσική» θα είναι ο 11ος διευθυντής σύνταξης του περιοδικού. Από το 2011 ήταν καλλιτεχνικός διευθυντής και διευθυντής μόδας στο αμερικανικό περιοδικό W. Σε ηλικία 19 ετών έγινε ο νεότερος συντάκτης μόδας σε περιοδικό, στο i-D.

Από το 1998 έως το 2011, ο Έντουαρντ Ένινφουλ συνεργάστηκε με την αμερικανική Vogue και την ιταλική Vogue και το 2014 ανακηρύχθηκε δημιουργός μόδας της χρονιάς από το Βρετανικό Συμβούλιο Μόδας.

Νωρίτερα φέτος, βοήθησε στη δημιουργία του βίντεο της βιομηχανίας της μόδας - I Am An Immigrant – σε ένδειξη διαμαρτυρίας κατά του αντιμεταναστευτικού διατάγματος του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.

Η ανάληψη της στρατηγικής θέσης στη βρετανική Vogue από τον Έντουαρντ Ένινφουλ σηματοδοτεί τεράστια αλλαγή στο χώρο της μόδας όχι μόνο του φύλου και της καταγωγής του, αναφέρεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας «The Guardian». Ο Ένινφουλ έχει τη φήμη του στυλίστα που γράφει ιστορία με όμορφες, καίριες και συχνά αμφιλεγόμενες εικόνες, σημειώνεται.

«Ο Έντουαρντ είναι ένας εξαιρετικά ταλαντούχος στυλίστας που θα φέρει αναμφίβολα μια συναρπαστική νέα δημιουργική αισθητική στο περιοδικό» δήλωσε η Σούλμαν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ