ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: «Βάρβαρος» ο Άσαντ, αλλά δεν πρόκειται να κάνουμε επέμβαση στη Συρία

Δημοσίευση 12 Απριλίου 2017, 11:51 / Ανανεώθηκε 12 Απριλίου 2017, 11:07
Τραμπ: «Βάρβαρος» ο Άσαντ, αλλά δεν πρόκειται να κάνουμε επέμβαση στη Συρία
Facebook Twitter Whatsapp

Ο Άσαντ είναι «βάρβαρος» και «χασάπης», αλλά «δεν πρόκειται να μπούμε στη Συρία» διαβεβαιώνει ο Ντόναλντ Τραμπ.
 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ο Άσαντ είναι «βάρβαρος» και «χασάπης», αλλά «δεν πρόκειται να μπούμε στη Συρία» διαβεβαιώνει ο Ντόναλντ Τραμπ.

Σε αποκλειστική τηλεφωνική του συνέντευξη στη New York Post, ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε «Δεν πρόκειται να μπούμε στη Συρία. Η πολιτική μας είναι η ίδια – δεν άλλαξε».

Χαρακτήρισε «ανθρωπιστική πράξη» το πυραυλικό χτύπημα εναντίον στρατιωτικών βάσεων στη Συρία, αλλά όπως είπε δεν ήταν η απαρχή εκστρατείας για την εκδίωξη του Ασαντ. «Η μεγάλη μας αποστολή είναι να ξεφορτωθούμε τον ISIS» σημείωσε για να προσθέσει: «Αλλά όταν βλέπεις παιδιά να πεθαίνουν με τα πνευμόνια τους καμμένα, τότε έπρεπε να χτυπήσουμε και να τον χτυπήσουμε σκληρά».

Στην ερώτηση αν ήταν δύσκολο να πάρει την τελική απόφαση για το χτύπημα, ο Τραμπ απάντησε:

«Είναι πολύ δύσκολο να δώσουμε το "πράσινο φως" όταν ξέρουμε ότι πρόκειται για ανθρώπινες ζωές», είπε. «Θα μπορούσε να χτυπήσουμε περισσότερους στόχους , όμως θέλαμε να δώσουμε να δώσουμε μία πρώτη βολή. Ελπίζουμε ότι ο Ασαντ δεν θα κάνει στο μέλλον χρήση αερίων».

Ερωτηθείς για το εάν υπάρχει ακόμη η δυνατότητα για συνεργασία για το συριακό με τον Βλαντιμίρ Πούτιν, ο Τραμπ απάντησε: «Δεν είμαστε ακριβώς στο ίδιο μήκος κύματος με τη Ρωσία, για να το θέσω ήπια. Ο Πούτιν πρέπει να δει πόσο βάρβαρος είναι αυτός ο τύπος...»

Με αφορμή την επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών Ρεξ Τίλερσον στη Μόσχα, ο Τραμπ ελπίζει σε συνεργασία με τον Πούτιν, πρόσθεσε όμως ότι «δεν ξέρει» τι θα γίνει.

Παράλληλα χαρακτήρισε εκ νέου τη συμφωνία για τα πυρηνικά με το Ιράν ως "τη χειρότερη συμφωνία που έχει συναφθεί ποτέ", ενώ αναφερόμενος στην επιδείνωση της πυρηνικής κατάστασης με το Βόρεια Κορέα είπε ότι "Ήξερα ότι είχα να αναλάβω ένα χάος, αλλά είναι χειρότερο απ' ότι νόμιζα".