ΔΙΕΘΝΗ

«Στροφή» Σουλτς για την Ελλάδα: «Πρέπει να εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις» - Σόιμπλε: «καλώς ήρθες στο κλαμπ!»

Δημοσίευση 12 Απριλίου 2017, 23:52 / Ανανεώθηκε 13 Απριλίου 2017, 08:11
«Στροφή» Σουλτς για την Ελλάδα: «Πρέπει να εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις» - Σόιμπλε: «καλώς ήρθες στο κλαμπ!»
Facebook Twitter Whatsapp

«Καλώς ήρθες στο κλαμπ κύριε Σουλτς», δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ερωτηθείς για όσα είπε ο Πρόεδρος του γερμανικού σοσιαλδημοκρατικού κόμματος (SPD) για την οικονομική πολιτική της Ευρωζώνης και την Ελλάδα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

«Καλώς ήρθες στο κλαμπ κύριε Σουλτς», δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ερωτηθείς για όσα δήλωσε ο Πρόεδρος του γερμανικού σοσιαλδημοκρατικού κόμματος (SPD) για την οικονομική πολιτική της Ευρωζώνης και την Ελλάδα.

«Το είπα στο κόμμα μου. Αν συνεχίσει με αυτόν τον ρυθμό, στο τέλος θα ψηφίσει CDU», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, υποψήφιος στις γερμανικές εκλογές με το CDU, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, μιλώντας στο διαδικτυακό κανάλι του Der Spiegel.

Αφορμή για την δήλωση αυτή του Γερμανού ΥΠΟΙΚ στάθηκε η παραδοχή του κ. Σουλτς στους ανταποκριτές ξένου τύπου στο Βερολίνο, ότι η παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ θα εξαρτηθεί από τον βαθμό που θα εφαρμόζονται οι μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα.

Ενδεικτική της κλιμάκωσης η οποία καταγράφεται στην εσωτερική πολιτική της Γερμανίας, ενόψει των εκλογών του Σεπτεμβρίου, είναι και το σποτ του CDU στα social media, με σύνθημα «Οι πτωχευμένοι Έλληνες θα επέλεγαν Σουλτς». Στο αντίστοιχο βίντεο εμφανίζεται και δήλωση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Χρυσόγονου, με την οποία ο ίδιος εξέφραζε την εκτίμηση πως ο υποψήφιος του SPD, ως καγκελάριος, θα ήταν πιο επιεικής με την Ελλάδα