ΔΙΕΘΝΗ

Αίγυπτος: Συνάντηση Σίσι με τον Πάπα των Κοπτών 4 μέρες μετά το διπλό μακελειό

Δημοσίευση 13 Απριλίου 2017, 18:45 / Ανανεώθηκε 13 Απριλίου 2017, 18:57
Αίγυπτος: Συνάντηση Σίσι με τον Πάπα των Κοπτών 4 μέρες μετά το διπλό μακελειό
Facebook Twitter Whatsapp

Συνάντηση με τον Πάπα των Κοπτών, Θεόδωρο Β’ είχε ο πρόεδρος της Αιγύπτου Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι, τέσσερις ημέρες μετά την διπλή βομβιστική επίθεση κατά χριστιανικών εκκλησιών στην Αίγυπτο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Συνάντηση με τον Πάπα των Κοπτών, Θεόδωρο Β’ είχε ο πρόεδρος τηςΆμπντελ Φάταχ αλ Σίσι Αιγύπτου , τέσσερις ημέρες μετά την διπλή βομβιστική επίθεση κατά χριστιανικών εκκλησιών στην Αίγυπτο.

Ο πρόεδρος της Αιγύπτου δεσμεύτηκε ότι θα εντοπιστούν οι υπεύθυνοι των πρόσφατων επιθέσεων που στοίχισαν τη ζωή σε 45 ανθρώπους δηλώνοντας «Οι κρατικές υπηρεσίες καταβάλλουν όλες τις αναγκαίες προσπάθειες για να προσάγουν στη δικαιοσύνη τους υπεύθυνους αυτών των σκαιών πράξεων».

Το υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι έχει ταυτοποιηθεί ο βομβιστής αυτοκτονίας που εξαπέλυσε την επίθεση στην εκκλησία της Αλεξάνδρειας. Προσέφερε μάλιστα αμοιβή ύψους 100.000 λιρών (περίπου 5.000 ευρώ) σε όποιον παράσχει πληροφορίες που θα οδηγήσουν στη σύλληψη 18 υπόπτων, μελών ενός τζιχαντιστικού πυρήνα που φέρεται ότι συνδέεται με τις επιθέσεις αυτές.

Η πρώτη επίθεση, στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου στην Τάντα, στοίχισε τη ζωή σε 28 ανθρώπους. Στη δεύτερη, στην εκκλησία του Αγίου Μάρκου της Αλεξάνδρειας, σκοτώθηκαν 17 άνθρωποι. Λόγω του τεταμένου κλίματος, η κοπτική Εκκλησία ανακοίνωσε ότι θα περιορίσει τους εορτασμούς για το Πάσχα στις εκκλησίες της.