ΔΙΕΘΝΗ

«Βολές» Μέι σε Άσαντ: Mόνο το καθεστώς του μπορεί να διαπράξει μια τέτοια επίθεση

Δημοσίευση 13 Απριλίου 2017, 18:52 / Ανανεώθηκε 13 Απριλίου 2017, 18:15
«Βολές» Μέι σε Άσαντ: Mόνο το καθεστώς του μπορεί να διαπράξει μια τέτοια επίθεση
Facebook Twitter Whatsapp

Το Λονδίνο πιστεύει ότι η κυβέρνηση του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ ευθύνεται για την πιθανολογούμενη επίθεση με χημικά στην επαρχία Ιντλίμπ, δήλωσε σήμερα η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι, παρ' ότι η Δαμασκός αρνείται κάθε ανάμιξή της στην υπόθεση αυτή.

 

 

Αιχμές κατά της κυβέρνησης  Άσαντ για πιθανή εμπλοκή στην επίθεση με χημικά στην επαρχία Ιντλίμπ, άφησε η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι, παρ' ότι η Δαμασκός αρνείται κάθε ανάμιξή της στην υπόθεση αυτή.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε νωρίτερα στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Άσαντ υποστήριξε ότι η επίθεση αυτή στην πόλη Χαν Σεϊχούν ήταν "100% κατασκευασμένη".

«Πιστεύουμε ότι είναι πολύ πιθανόν η επίθεση να διαπράχθηκε από το καθεστώς του Άσαντ" είπε η Μέι σε δηλώσεις της που μεταδόθηκαν από την τηλεόραση. "Εκτός των άλλων, πιστεύουμε ότι μόνο το καθεστώς έχει τη δυνατότητα να διαπράξει μια τέτοια επίθεση», πρόσθεσε.

Οι Βρετανοί επιστήμονες που συνεργάζονται με τον Οργανισμό για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων (ΟΑΧΟ) ανέφεραν νωρίτερα ότι τα δείγματα που ελήφθησαν από θύματα του Χαν Σεϊχούν ήταν θετικά στον νευροτοξικό παράγοντα σαρίν.