ΔΙΕΘΝΗ

Αποκάλυψη: Οι Κυπριακές αρχές έστειλαν στις χώρες τους 18 πιθανούς τρομοκράτες

Δημοσίευση 14 Απριλίου 2017, 12:43 / Ανανεώθηκε 14 Απριλίου 2017, 12:28
Αποκάλυψη: Οι Κυπριακές αρχές έστειλαν στις χώρες τους 18 πιθανούς τρομοκράτες
Facebook Twitter Whatsapp

Μια αποκάλυψη που θα συζητηθεί έκανε σήμερα ο γενικός διευθυντής του κυπριακού υπουργείου Εξωτερικών, πρέσβης Αλέξανδρος Ζήνων, ο οποίος δήλωσε στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι τα τελευταία χρόνια οι κυπριακές αρχές έστειλαν πίσω στις χώρες προέλευσης τους 18 πιθανούς τρομοκράτες.

Μια αποκάλυψη που θα συζητηθεί έκανε σήμερα ο γενικός διευθυντής του κυπριακού υπουργείου Εξωτερικών, πρέσβης Αλέξανδρος Ζήνων, ο οποίος δήλωσε στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι τα τελευταία χρόνια οι κυπριακές αρχές έστειλαν πίσω στις χώρες προέλευσης τους 18 πιθανούς τρομοκράτες.

Τα άτομα αυτά, σύμφωνα με τον κ. Ζήνωνα , είχαν φθάσει στην Κύπρο με σκοπό να περάσουν στα κατεχόμενα, από εκεί να μεταβούν στην Τουρκία και στη συνέχεια στη Συρία, για να πολεμήσουν μαζί με το Ισλαμικό Κράτος.

Ο κ. Ζήνων επεσήμανε ότι «η Κύπρος έχει πολύ στενή συνεργασία με διάφορες υπηρεσίες ασφάλειας και πληροφοριών χωρών της γειτονίας της, αλλά και πέραν αυτής, η οποία είναι αρκετά αποτελεσματική». Πρόσθεσε πως, στο πλαίσιο αυτό, σε χώρα, στην οποία σημειώθηκε πρόσφατα τρομοκρατικό κτύπημα, είχαν αποτραπεί προηγουμένως γύρω στις 50 απόπειρες τρομοκρατικών επιθέσεων, και πως κάτι ανάλογο ισχύει και για άλλες χώρες.

Αναφερόμενος στις τριμερείς συνεργασίες Κύπρου και Ελλάδας με χώρες της περιοχής, ο κ. Ζήνων δήλωσε πως «στόχος μας, μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα, είναι να δημιουργηθεί ένα φόρουμ διαλόγου, διαβούλευσης και συνεργασίας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής, το οποίο θα συνεισφέρει στην προαγωγή συνθηκών σταθερότητας, ασφάλειας και ευημερίας».