ΔΙΕΘΝΗ

Μικρό προβάδισμα Λε Πεν δείχνει νέα δημοσκόπηση - Μάχη στήθος με στήθος με Μακρόν

Δημοσίευση 14 Απριλίου 2017, 20:52 / Ανανεώθηκε 14 Απριλίου 2017, 23:40
Μικρό προβάδισμα Λε Πεν δείχνει νέα δημοσκόπηση - Μάχη στήθος με στήθος με Μακρόν
Facebook Twitter Whatsapp

Πρώτη κατά μισή ποσοστιαία μονάδα, εμφανίζεται η υποψήφια του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου Μαρίν Λεπέν συγκεντρώνοντας το 23% έναντι του 22,5% του ανεξάρτητου κεντρώου υποψήφιου Εμμανουέλ Μακρόν,

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Πρώτη κατά μισή ποσοστιαία μονάδα, εμφανίζεται η υποψήφια του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου Μαρίν Λε Πεν συγκεντρώνοντας το 23% έναντι του 22,5% του ανεξάρτητου κεντρώου υποψήφιου Εμμανουέλ Μακρόν, σύμφωνα με τα αποτελέσματα δημοσκόπησης (Ifop-Fiducial),ενώ έπονται ο υποψήφιος της Δεξιάς Φρανσουά Φιγιόν με 19% (αμετάβλητο ποσοστό) και ο υποψήφιος της ριζοσπαστικής Αριστεράς Ζαν-Λικ Μελανσόν επίσης με 19% (αμετάβλητο ποσοστό), σύμφωνα με τα αποτελέσματα δημοσκόπησης (Ifop-Fiducial).

Σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση ο Μακρόν θα νικήσει τη Λεπέν στον δεύτερο γύρο των εκλογών με ποσοστό 59% έναντι 41%.

Σύμφωνα με άλλη δημοσκόπηση (Odoxa), ο Μακρόν προηγείται με 24,5% (αύξηση μίας ποσοστιαίας μονάδας) της Λεπέν (23% - αμετάβλητο ποσοστό) και ακολουθούν ο Μελανσόν (19% - αύξηση μίας ποσοστιαίας μονάδας) και ο Φιγιόν με 18,5% (αμετάβλητο ποσοστό).

Στον δεύτερο γύρο ο Μακρόν θα νικούσε τη Λε Πεν με ποσοστό 61%. Αν ο Φιγιόν περνούσε στον δεύτερο γύρο, θα νικούσε την υποψήφια του Εθνικού Μετώπου με ποσοστό 52,5%. Αν ο Μελανσόν περνούσε στον δεύτερο γύρο, θα επικρατούσε της Λεπέν με ποσοστό 58%, σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση.

Ο Μακρόν θα νικούσε στον δεύτερο γύρο με αντίπαλο τον Μελανσόν με ποσοστό 60%, ενώ αν αντίπαλός του στον δεύτερο γύρο ήταν ο Φιγιόν θα αναδεικνυόταν νικητής με ποσοστό 67%, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση αυτή.