ΔΙΕΘΝΗ

Βομβιστής αυτοκτονίας σκόρπισε τον θάνατο στην Συρία – Δεκάδες νεκροί και τραυματίες

Δημοσίευση 15 Απριλίου 2017, 16:48 / Ανανεώθηκε 15 Απριλίου 2017, 19:41
Facebook Twitter Whatsapp

Νέα φρίκη με στόχο λεωφορεία αμάχων

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Φρίκη προκαλεί το νέο αιματηρό χτύπημα που σημειώθηκε σήμερα εναντίον αυτοκινητοπομπής λεωφορείων όπου επέβαιναν άνθρωποι που εγκατέλειπαν φιλοκυβερνητικές περιοχές.

Σύμφωνα με το νεότερο απολογισμό που έδωσε στη δημοσιότητα η μη κυβερνητική οργάνωση Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, τουλάχιστον 43 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους ενώ σύγχυση επικρατεί αναφορικά με τον αριθμό των τραυματιών. 

«Υπάρχουν τραυματίες που υπέκυψαν στα τραύματά τους και εντοπίζουμε περισσότερους νεκρούς» επισήμανε η ΜΚΟ

Μεταξύ των νεκρών βρίσκονται 38 άνθρωποι που έφευγαν από τις φιλοκυβερνητικές περιοχές Φούα και Κεφράγια, τέσσερις αντάρτες που επιτηρούσαν τα λεωφορεία σε μια ζώνη διέλευσης δυτικά της πόλης του Χαλεπιού (βόρεια) και έναν άνθρωπος που δεν έχει αναγνωριστεί από τη μκο.

Η συριακή κρατική τηλεόραση μετέδωσε ότι η έκρηξη προκλήθηκε από βομβιστή αυτοκτονίας που πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος.Η έκρηξη έγινε στην περιοχή Ρασιντίν, στα προάστια του Χαλεπίου, όπου δεκάδες λεωφορεία περίμεναν μεταφέροντας κυρίως τους σιίτες κατοίκους δύο χωριών.

Τα χωριά εκκενώθηκαν στο πλαίσιο εφαρμογής συμφωνίας ανταλλαγής για την εκκένωση των σουνιτών ανταρτών και των οικογενειών τους, από δύο πόλεις που πολιορκεί ο στρατός της Συρίας, στα προάστια της Δαμασκού.

Χιλιάδες άνθρωποι βρίσκονται στα «ακινητοποιημένοι» περίχωρα του Χαλεπιού καθώς η συμφωνία για ανταλλαγή πληθυσμών έχει παγώσει, με την κυβέρνηση και τους αντάρτες να διαφωνούν ως προς τον αριθμό των ενόπλων που θα εγκαταλείψουν την περιοχή.