ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία: Στην τελική ευθεία η προεκλογική εκστρατεία

Δημοσίευση 17 Απριλίου 2017, 16:32 / Ανανεώθηκε 17 Απριλίου 2017, 16:45
Γαλλία: Στην τελική ευθεία η προεκλογική εκστρατεία
Facebook Twitter Whatsapp

Ποτέ άλλοτε στην Πέμπτη Δημοκρατία, μια εβδομάδα πριν από την ψηφοφορία οι Γάλλοι δεν είχαν στην τελική ευθεία τέσσερις υποψηφίους 

Ποτέ άλλοτε στην Πέμπτη Δημοκρατία, μια εβδομάδα πριν από την ψηφοφορία οι Γάλλοι δεν είχαν στην τελική ευθεία τέσσερις υποψηφίους με ισοδύναμες δυνατότητες για να βρεθούν στο δεύτερο γύρο.

Η τελευταία σφυγμομέτρηση της εταιρίας BVA για τον επαρχιακό τύπο δείχνει τον Μακρόν να έχει κολλήσει στο 23%, ενώ ακολουθεί σε απόσταση αναπνοής η Μαρίν Λεπέν με 22%, και οι Φιγιόν και Μελανσόν μαζί με 20%. Προηγούμενες σφυγμομετρήσεις έδιναν πολύ μεγαλύτερη απόσταση ανάμεσα στον πρώτο και τον τέταρτο υποψήφιο.

Έτσι για το τελικό σπριντ οι τέσσερις ρίχνονται με όλες τους τις δυνάμεις σε συγκεντρώσεις, συναντήσεις, ομιλίες, ώστε να πεισθούν κυρίως οι αναποφάσιστοι, που ουδέποτε άλλοτε έφθασαν στο σημερινό ρεκόρ μεταξύ 35 και 45% .

Με συγκεντρώσεις στο Παρίσι ξεκινούν την εβδομάδα τους ο Εμανουέλ Μακρόν και η Μαρίν Λεπέν στις αίθουσες υψηλής χωρητικότητας Μπερσί και Ζενίθ. Από την πλευρά του ο Μελανσόν πρωτοτυπεί και πάλι: σήμερα θα ακολουθήσει με ποταμόπλοιο τον ρου του Σηκουάνα από το προάστιο Μπομπινύ έως το Παρίσι.

 Αύριο θα επαναλάβει το επιχείρημα του ολογράμματος με εικονική παρουσία σε επτά πόλεις συγχρόνως. Ο ίδιος θα ευρίσκεται στη Ντιζόν, και θα έχει παράλληλες συγκεντρώσεις σε έξι ακόμα πόλεις.

Τέλος ο Φρανσουά Φιγιόν θα είναι σήμερα στη Νίκαια. Θα ακολουθήσουν καθημερινές συγκεντρώσεις με στόχο την κινητοποίηση του σώματος των εκλογέων της δεξιάς που ο υποψήφιος έχει απογοητεύσει και που παραμένουν για την ώρα σιωπηροί.

Η προεκλογική εκστρατεία στη Γαλλία λήγει επίσημα την Παρασκευή.

Πηγή:Deutsche Welle