ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία: Συλλήψεις υπόπτων στη Μασσαλία για σχεδιασμό επιθέσεων

Δημοσίευση 18 Απριλίου 2017, 13:00 / Ανανεώθηκε 18 Απριλίου 2017, 17:00
Γαλλία: Συλλήψεις υπόπτων στη Μασσαλία για σχεδιασμό επιθέσεων
Facebook Twitter Whatsapp

Δύο άνδρες συνελήφθησαν στη Μασσαλία ως ύποπτοι για την προετοιμασία επίθεσης στη διάρκεια των προεδρικών εκλογών.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δύο Γάλλοι συνελήφθησαν στη Μασσαλία σήμερα το πρωί ως ύποπτοι για τον σχεδιασμό μιας «άμεσης και βίαιης επίθεσης» πριν από τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία, δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών.

«Αυτοί οι δύο ριζοσπαστικοποιημένοι άνδρες, γεννημένοι το 1987 και το 1993, γαλλικής υπηκοότητας, σκόπευαν να διαπράξουν στο πολύ άμεσο μέλλον –με αυτό εννοώ τις επόμενες ημέρες– μια επίθεση σε γαλλικό έδαφος», δήλωσε ο υπουργός Ματιά Φεκλ σε συνέντευξη Τύπου.

Ο Φεκλ είπε πως η αστυνομία πραγματοποιεί έρευνες και πως τα μέτρα ασφαλείας για τις εκλογές και τους υποψηφίους έχουν αυξηθεί.

 

Η αστυνομία αναζητούσε τους δύο υπόπτους από τα τέλη της περασμένης εβδομάδας και συνελήφθησαν με διαφορά μερικών λεπτών στην πόλη-λιμάνι της νοτιοανατολικής Γαλλίας, ανέφερε η αστυνομική πηγή.

Η αστυνομική πηγή πρόσθεσε πως ένας από τους δύο άνδρες είχε μεταστραφεί στο ριζοσπαστικό ισλάμ κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη φυλακή. Η έρευνα σε ένα ενοικιασμένο διαμέρισμα συνεχίζεται.

Οι Γάλλοι προσέρχονται στις κάλπες για να εκλέξουν νέο πρόεδρο στις 23 Απριλίου, με έναν δεύτερο γύρο ψηφοφορίας να έχει οριστεί για τις 7 Μαΐου.

Περισσότεροι από 230 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί σε επιθέσεις ισλαμιστών μαχητών στη χώρα τα τελευταία δύο χρόνια.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, ΑFP