ΔΙΕΘΝΗ

Απίστευτη ανακάλυψη στην Αίγυπτο: Βρήκαν έξι ξύλινες μούμιες και χιλιάδες αγαλματίδια

Δημοσίευση 18 Απριλίου 2017, 16:57 / Ανανεώθηκε 18 Απριλίου 2017, 18:27
Facebook Twitter Whatsapp

Δεν έχουν τέλος τα αρχαιολογικά ευρήματα στην Αίγυπτο.

Δεν έχουν τέλος τα αρχαιολογικά ευρήματα στην Αίγυπτο.

Σήμερα το υπουργείο Αρχαιοτήτων στη χώρα προέβη στην ανακοίνωση ότι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν έξι μούμιες, ξύλινες σαρκοφάγους σε ζωηρά χρώματα, χίλια ταφικά αγαλματίδια, στην διάρκεια ερευνών σε τάφο της φαραωνικής εποχής στη νότια Αίγυπτο.

Ο τάφος κοντά στην πόλη Λούξορ, που είναι ένα πραγματικό υπαίθριο μουσείο, και στην Κοιλάδα των Βασιλέων, ανήκε κατά τα φαινόμενα στον Ουσερχάτ, έναν εισαγγελέα της 18ης δυναστείας (1550-1295 προ Χριστού), που φέρει τον τίτλο του "δικαστή της πόλης".

Ωστόσο ο τάφος είχε χρησιμοποιηθεί εκ νέου μερικούς αιώνες αργότερα επί της 21ης δυναστείας, για να τοποθετηθούν εκεί και άλλες μούμιες.

"Ήταν έκπληξη που ανακαλύφθηκαν τόσα ευρήματα στο εσωτερικό (του τάφου): σκεύη από άργιλο που φέρουν το όνομα του ιδιοκτήτη του τάφου, σαρκοφάγοι και μούμιες, καθώς και περισσότερα από χίλια 'ουσέμπτι'", μικρά ταφικά αγαλματίδια που τοποθετούνταν μέσα στους τάφους, ανακοίνωσε ο υπουργός Αρχαιοτήτων Χάλεντ αλ-Ανάνι κατά τη διάρκεια επίσκεψης στον τάφο που οργανώθηκε για τους δημοσιογράφους. "Ήταν σημαντική ανακάλυψη, η οποία δεν έχει τελειώσει", πρόσθεσε.

"Υπάρχουν σχεδόν έξι μούμιες, αλλά και άλλα ευρήματα που δείχνουν ότι μπορεί μελλοντικά να έχουμε περισσότερα", δήλωσε η Νεβίν ελ-'Αρεφ, εκπρόσωπος του υπουργείου.

Η Αίγυπτος έδωσε πρόσφατα το πράσινο φως στην εκπόνηση διαφόρων αρχαιολογικών σχεδίων με την ελπίδα να δει νέες ανακαλύψεις στον τομέα αυτόν.